Terug naar resultaten
Go Ahead Eagles 1 - 2 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Maandag 13 april 2015 18:30u
  • Sportpark Zuiderlaan

Het is Jong ADO Den Haag andermaal gelukt om een oefenduel met Jong Go Ahead Eagles in winst om te zetten. In januari werd de confrontatie in het Kyocera Stadion met maar liefst 7-1 gewonnen door het team van coach Ger van Weelden. Zo’n grote uitslag stond er maandagavond niet op het scorebord in Deventer. Daar werd het 2-1 voor ADO Den Haag.

Het bleek geen standaard ‘oefenpotje’. Beide teams speelden op het scherpst van de snede. Met name in de eerste helft kwam ADO Den Haag het beste uit de bus rollen. Dat resulteerde in twee goals. De openingstreffer was een droge knal in de bovenhoek van Mitchell Schet. Voor rust zette Xander Houtkoop zijn ploeg op 0-2. De Hagenaars speelden zo goed dat ze nog meer scoringskansen creëerden, maar het bleef bij die twee goals.

In de tweede helft ging de storm van ADO Den Haag wat liggen en werd het een gelijk opgaande strijd. Zodoende verscheen Go Ahead Eagles ook wat vaker voor het vijandelijke doel. Dat leverde vlak na de pauze een doelpunt op voor de rood-gelen via Puck Postma. Verder kwam de thuisploeg niet meer.

Over week komt ADO Den Haag weer in actie in de competitie. Op maandag 20 april staat de op één na laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Jong De Graafschap, de hekkensluiter in divisie B, komt dan op bezoek in het Kyocera Stadion. Zoals gewoonlijk wordt er om 18.30 uur afgetrapt. De toegang is helemaal gratis.

Karakteristiek

Jong Go Ahead Eagles – Jong ADO Den Haag 1-2 (0-2)
30. Mitchell Schet 0-1, 37. Xander Houtkoop 0-2, 46. Puck Postma 1-2
Opstellingen
Go Ahead Eagles: Cummins; Lambooij, Amevor, Schenk, De Bondt; Groenbast, Klos, Van Dalen (46. Malaihollo (78. Camara)); Zandvliet, Postma (71. Werkhoven), Steenbergen (71. Maneschijn)
ADO Den Haag: Coremans; Ebuehi, Bulut (60. Van Veen), Nieuwenhuys, Fecunda, Merencia, De Vlugt (70. Owobowale), Hevel, Schet, Kastaneer (80. Van der Heijden), Houtkoop

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout