In 2007 is ADO Den Haag gestart met het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden. Binnen het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden werd intensief samengewerkt met regionale amateurclubs, waarin ADO Den Haag een leidende rol had. Door de groei van het netwerk kon ADO Den Haag de exclusiviteit voor de netwerkclubs van het 'eerste uur' niet meer waarborgen en was het voor ADO Den Haag onmogelijk om elke amateurclub de gewenste aandacht te geven.

Een interne evaluatie in het voorjaar 2016 van het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden heeft geleerd dat de continuering van het Netwerk gewenst is, maar dat de samenwerking met de ons omringende amateurclubs anders dient te worden ingevuld. Met ingang van het seizoen 2016/2017 start ADO Den Haag met de samenwerking gestart in het kader van 'Partner in Talentontwikkeling'. In de nieuwe samenwerking is het aantal omringende clubs waarmee ADO Den Haag een samenwerking is aangegaan kleiner geworden en zal de nieuwe samenwerking derhalve intensiever worden vormgegeven. Ook is in het nieuwe samenwerkingverband alleen nog maar een relatie tussen ADO Den Haag en de 'Partners in Talentontwikkeling'.

Doelstelling(en) van de nieuwe samenwerking 'Partners in Talentontwikkeling' is om de Partnerclubs op de onderstaande drie 'pijlers' van de samenwerking te begeleiden:

-Voetbaltechnisch: Hierbij zijn het verbeteren kader onderbouw, het verbeteren van de jeugdtrainers van de Partnerclubs en het inzicht geven in de visie van opleiden en de trainingsmethoden van de opleiding van ADO Den Haag de speerpunten.

-Videoanalyse: Speerpunt van deze samenwerkingspijler is het begeleiden van de Partnerclub met de ontwikkeling van het gebruik van videoanalyse bij de jeugdopleiding.

-Scouting: Bij deze ‘pijler' speelt de communicatie met de Partnerclub over de scoutingaangelegenheden en het deelgenoot maken van de Partnerclub van de scoutingcriteria van ADO Den Haag (via het BITS systeem) een grote rol.

Om de bovenstaande samenwerkingspijlers op een succesvolle wijze vorm te geven is een pakket aan samenwerkingactiviteiten en -faciliteiten vastgesteld. Voorts is het aspect 'Talentontwikkeling' van groot belang in de nieuwe samenwerking. Hiertoe is Wesley Verschoof aangetrokken om op de individuele wensen van de Partnerclubs in te gaan en/of de Partnersclubs te adviseren hoe de (jeugd)opleiding van de Partnerclubs op een hoger plan te krijgen.

De contactpersonen vanuit ADO Den Haag zijn Herbert Otten en Jean Paul van Mierlo dé aanspreekpunten zijn voor alle vragen/verzoeken (buiten de scouting) van de Partnerclubs.

De volgende clubs zijn officieel 'Partner in Talentontwikkeling' van ADO Den Haag:

  • DHC
  • Forum Sport
  • HVV
  • Laakkwartier
  • RKAVV
  • RKDEO
  • UVS
  • Wilhelmus

Mocht naar aanleiding van het bovenstaande nog nadere informatie gewenst zijn dan kunt u hiervoor terecht bij de contactpersonen Huub van Beuzekom en/of Jean Paul van Mierlo.