Terug naar resultaten
ADO Den Haag 3 - 1 vv Alkmaar
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 12 november 2021 19:30u
  • Cars Jeans Stadion

Net voor de volgende lockdown zegevierde ADO Den Haag Vrouwen vrijdag tegen VV Alkmaar, tot grote vreugde van de aanwezige fans. Jolina Amani wierp zich met twee voltreffers op tot GirlPower Radio Powervrouw van de wedstrijd.

Om het publiek in het Cars Jeans Stadion iets moois voor te schotelen, begonnen de Haagse vrouwen aan de wedstrijd met een furieus offensief. Voortdurend aangevuurd door trainer Sjaak Polak belegerde de thuisclub het Alkmaarse doel. De mee opgerukte Pleun Raaijmakers kopte over. Een vrije trap van Romy Speelman werd weggewerkt. De Alkmaarse doelvrouw haalde opgelucht adem toen zij Wiëlle Douma aantikte, maar de scheidsrechter niet voor een strafschop hoorde fluiten. Een nieuwe vrije trap van Speelman werd weggebokst en vervolgens door Jaimy Ravensbergen precies in de handen van de sluitpost geretourneerd en ook een schot van Kirsten van de Westeringh eindigde in haar handschoenen. En toen, in de 12de minuut, was er geen houden meer aan. Speelman vond met een corner Amber Verspaget bij de tweede paal en zij kopte haar ploeg op een dikverdiende voorsprong: 1-0.

Daarna liet ADO Den Haag kansen op meer liggen. Een nieuwe inzet van Verspaget uit een hoekschop werd geblokt, een vrije trap van Speelman door de doelvrouw gered en Raaijmakers mikte uit nog een corner naast. Daarvoor betaalde de ploeg van Polak een hoge prijs, want uit de rebound van een vrije trap scoorde Ruiter pardoes de gelijkmaker. Die tegengoal kwam aan als een mokerslag. De Haagse furie leek plotsklaps voorbij, al was Van de Westeringh met een tegen de buitenkant van de paal draaiende hoekschop nog wel dicht bij een nieuwe voorsprong.

Om voor nieuwe energie te zorgen, bracht Polak direct na de pauze Louise van Oosten, Liz Rijsbergen en Jannette van Belen in het veld. Het duurde even voor de gewijzigde formatie de tegenstander weer onder druk kreeg. Een pass van Rijsbergen was net te hard om Ravensbergen in stelling te brengen en na een voorzet van Ravensbergen zag Rijsbergen haar schot net voor het doel gekraakt. Aan de andere kant moest Barbara Lorsheyd twee keer in actie komen om Alkmaar het scoren te beletten.

Polak ging vol voor de winst en stuurde Jolina Amani als vierde aanvalster in het veld. Die ingreep had binnen vier minuten succes. Speelman vond Amani in het strafschopgebied en zij joeg de bal via de binnenkant van de paal tegen het net: 2-1. ADO Den Haag bleef aandringen. In een hevige scrimmage voor het doel kopte Amani het leer tegen de lat en zag daarna een schot geblokt. Uit weer een corner van Speelman kopte Verspaget in het zijnet. Nieuw Haags succes kon niet uitblijven. Louise van Oosten schiep een volgende kans en dit keer sloeg Amani weer meedogenloos toe: 3-1. Het was de vierde treffer van de vrouwen dit seizoen in het Haags kwartiertje. De Haagse ploeg nam het doel ook daarna nog regelmatig onder vuur. Nog meer doelpunten bleven uit. De vreugde van de fans na het laatste fluitsignaal was er niet minder om.

Karakteristieken

ADO Den Haag Vrouwen - VV Alkmaar 3-1 (1-1)

Scoreverloop: 12. Verspaget 1-0, 29. Ruiter 1-1, 66. Amani 2-1, 77. Amani 3-1  

Scheidsrechter: Oosterlaken

Toeschouwers: 385

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Douma (62. Amani), Hendriks, Raaijmakers, Nelemans (46. Van Belen); Verspaget, Van de Westeringh (46. Van Oosten), Speelman; Looijen (46. Rijsbergen), Ravensbergen, IJzerman

Opstelling VV Alkmaar:

Mäkelä; Roosjen, N. Stoop, Ruiter, Mol (78. Coady); Kruijthof, Henschen, M. Stoop; Hulst (83. Van der Most), Koopman, Tuin

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner