Terug naar resultaten
SBV Excelsior 0 - 5 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zondag 10 oktober 2021 12:15u
  • Van Donge & De Roo Stadion

ADO Den Haag Vrouwen heeft de overwinning op PSV een prima vervolg gegeven. Op Woudestein haalde het team van trainer Sjaak Polak flink uit: 0-5.

Met de in de basis teruggekeerde Romy Speelman en Maartje Looijen zetten de Haagse vrouwen tegen Excelsior onmiddellijk een offensief in. Een bekroning liet even op zich wachten. Jaimy Ravensbergen zag haar schot net voor het doel geblokt. Kirsten van de Westeringh mikte in de handen van de doelvrouw en schoot na een splijtende dieptepass van Ravensbergen net naast. Weggestuurd door Van de Westeringh kende ook Ravensbergen geen succes. En toen, in de 20ste minuut, was het eindelijk prijs. Gwyneth Hendriks vond met een dieptepass Ravensbergen. De volley van de spits kwam terug van de lat, maar in de rebound sloeg zij alsnog toe: 0-1.

De Haagse verdediging gaf lang helemaal niets weg. Kort voor het half uur ontsnapte het Haagse doel aan doorboring bij een vrije trap op de lat. Daarna kwam de Rotterdamse veste weer onder kruisvuur te liggen. Van de Westeringh zag drie schoten gestopt en een indraaiende hoekschop net voor de lijn weggekopt. In blessuretijd draaide een corner van Excelsior gevaarlijk voor het doel, maar Barbara Lorsheyd ranselde de bal uit haar doelgebied.  

In het tweede bedrijf schroefde ADO Den Haag de duimschroeven verder aan. Vrije trappen van Speelman eindigden over en in handen van de goalie. Looijen zag een schot gestopt en een trekbal op het nippertje onderschept. Een ingestudeerde corner leidde tot nieuw succes. Bij de tweede paal kopte Wiëlle Douma de inswinger van Speelman hoog in het dak van het doel: 0-2. Nadat ex-Excelsior-speelster Jolina Amani de moegestreden Looijen had vervangen, voerde de Haagse formatie de score verder op. Rijsbergen gaf van de zijlijn een afgemeten pass naar de instormende invalster en zij schoof de bal tussen de benen van de goalie door binnen: 0-3. De vraag was toen vooral hoe hoog de score nog zou oplopen. Nog een pinch-hitter, Jannette van Belen, had meerdere keren pech dat zij het doel niet vond. Na een knappe redding van de doelvrouw van Excelsior stelde zij Ravensbergen in staat de score verder op te voeren: 0-4. Daarmee was de koek nog niet op. In blessuretijd kon een kopbal van Amani nog net voor de doellijn worden weggehaald. Van Belen kende in de rebound echter geen genade: 0-5.  

Karakteristieken

Excelsior - ADO Den Haag Vrouwen 0-5 (0-1)

Scoreverloop: 20. Ravensbergen 0-1, 58. Douma 0-2, 62. Amani 0-3, 88. Ravensbergen 0-4, 94. Van Belen 0-5

Scheidsrechter: Koster

Toeschouwers: 250

Opstelling Excelsior:

Resink; Hendriks, Noordermeer (46. Rijks), Kleine, Ridder; Jawahiri (46. Versluis), Kersten (80. Coelho Aurelio), Bhagerath; Piqué (59. Nieuwland), Ellouzi, Van Bokhoven (80. Udink)

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Douma (78. Vonk), Hendriks, Raaijmakers, Nelemans; Verspaget, Speelman (78. Van Oosten), Van de Westeringh (73. Van Belen); Rijsbergen (73. Sellies), Ravensbergen, Looijen (61. Amani)

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner