Terug naar resultaten
ADO Den Haag 1 - 1 Feyenoord
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zondag 29 augustus 2021 12:15u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag Vrouwen is het nieuwe seizoen zondag begonnen met een gelijkspel tegen Feyenoord. Teruggekomen van een achterstand slaagde de formatie van trainer Sjaak Polak er niet in de Rotterdammers de doodsteek toe te dienen.

Voor een goedgevulde eretribune van het Cars Jeans Stadion en tienduizenden kijkers naar ESPN traden ADO Den Haag Vrouwen en Feyenoord voor het eerst tegen elkaar in het strijdperk. Opmerkelijk genoeg leek de thuisclub aanvankelijk soms op een schuchtere debutante. De nieuwkomer in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen maakte daarvan gebruik en greep bij de eerste kans van de wedstrijd direct de leiding. Cobussen kopte vogelvrij voor het doel van Barbara Lorsheyd raak: 0-1.

Ruw wakker geschud moest ADO Den Haag in de achtervolging. Kayra Nelemans stichtte gevaar met een scherp aangesneden voorzet, maar vond geen hoofd van een ploeggenoot. Een trekbal van Wiëlle Douma werd niet goed verwerkt door de verdediging van Feyenoord. Spelmaakster Kirsten van de Westeringh was er als de kippen bij om de bal in de bovenhoek te deponeren: 1-1. Na die luid bejubelde opsteker gingen de Haagse vrouwen op zoek naar meer. Van de Westeringh speelde Jaimy Ravensbergen vrij. De uithaal van de spits werd gekeerd door goalie Weimar. Uit een voorzet van Ravensbergen was NIkki IJzerman in volle vlucht Weimar te snel af. Het leer verdween rakelings voorlangs. Uit vrije trappen schoot Romy Speelman eerst naast en vervolgens over. Ook afstandschoten van Nelemans en Speelman leverden geen succes op en Ravensbergen zag bij het naderen van de rust nog een inzet geblokkeerd door de doelvrouw.

In de tweede helft bracht Polak in de vorm van Jannette van Belen en Maartje Looijen (in haar 101ste wedstrijd voor ADO Den Haag Vrouwen) nieuwe power in de voorhoede. Dat leverde wel een overwicht op, maar niet direct grote kansen. Een goede combinatie tussen Ravensbergen en Van Belen werd op het laatste moment gestuit. Met een vrije trap bracht Speelman Van Belen in stelling. Haar kopbal ging nipt naast. Twee keer wist Feyenoord net voor de lijn een doelpunt te voorkomen, eerst bij een mogelijkheid voor Looijen, daarna nadat Amber Verspaget en Van de Westeringh Rijsbergen vrij voor de goal hadden gemanoeuvreerd.

Terwijl de tijd verder tikte, hield Polak vertrouwen dat de winnende treffer een keer moest vallen. Van Belen was er dicht bij. Haar inzet wist Weimar met een uitgestoken voet nog uit het doel te houden. Ook een kopbal van Van Belen werd een prooi van de doelvrouw. Met een schot naast van Ravensbergen na een doelworsteling ging de laatste kans op de volle winst verloren. 

Karakteristieken

ADO Den Haag Vrouwen-Feyenoord 1-1 (1-1)

Scoreverloop: 16. Cobussen 1-0, 31. Van de Westeringh 1-1

Scheidsrechter: Van den Boogaard

Toeschouwers: 877

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Douma (84. Vonk), Hendriks, Verspaget, Nelemans; Speelman, Van de Westeringh, Raaijmakers (46. Van Belen); Rijsbergen, Ravensbergen, IJzerman (46. Looijen)

Opstelling Feyenoord:

Weimar; De Ridder, Van Diemen, Obispo, Brandau; Boshuizen, Van den Goorbergh, De Vette (60. Schneiderberg); Cobussen (60. Groenewegen), Rijsdijk, Bennink (25. Van de Lavoir)

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner