SC Heerenveen 3 - 3 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Dinsdag 09 maart 2021 19:30u
  • Sportpark Skoatterwâld

In de strijd om een plek in de play-offs om het landskampioenschap heeft ADO Den Haag goede zaken gedaan door tegen concurrent Heerenveen een punt uit de strijd te slepen. Topscorer Jaimy Ravensbergen voorkwam met een late gelijkmaker een schlemielige nederlaag: 3-3.

In Nieuwehorne gaf trainer Sjaak Polak zijn vertrouwen aan hetzelfde basisteam als vrijdag tegen FC Twente. Dat er spanning op de wedstrijd zat, bleek uit de zenuwachtige start. Pas in de 11de minuut viel het eerste schot op het doel te noteren. De poging van Heerenveen ging naast. De Haagse vrouwen hadden vier minuten langer nodig om via Jaimy Ravensbergen een eerste corner af te dwingen. Jannette van Belen raakte de bal niet hard genoeg om voor gevaar te zorgen. Nadat Barbara Lorsheyd een vrije trap van Heerenveen onschadelijk had gemaakt, brak Liz Rijsbergen de wedstrijd open. De eerder met geel bestrafte dribbelaar draaide van de linkervleugel naar binnen en verraste de doelvrouw van Heerenveen met een fraai boogschot: 0-1. Uit een nieuwe hoekschop van Shanique Dessing kopte Pleun Raaijmakers vervolgens over. ADO Den Haag leek met de voorsprong te kunnen gaan rusten, maar een door de scheidsrechter toegekende vrije trap op zes meter van het Haagse doel gooide roet in het eten. De inzet van Roos van der Veen was de muur op de doellijn te machtig: 1-1.

Voor de kijkers naar de livestream werd het tweede bedrijf een bloedstollend spektakel. Beide ploegen gingen vol voor de winst. Voor  ADO Den Haag Vrouwen was Pleun Raaijmakers uit een hoekschop dicht bij een treffer. Haar inzet kon net van de lijn worden gehaald. Op aangeven van Rijsbergen zorgde Jaimy Ravensbergen alsnog voor een nieuwe Haagse voorsprong. Heerenveen drong daarna wel aan, maar de Haagse verdediging gaf lang geen krimp. Shanique Dessing kreeg aan de andere kant door opnieuw Rijsbergen een kans voorgeschoteld, maar miste de bal. Tien minuten voor tijd kwam Heerenveen toch op gelijke hoogte uit een hoekschop. Nadat Dessing een schot gestopt zag, zakte de Haagse fans drie minuten voor tijd de moed in de schoenen toen Heerenveen de leiding nam. Het zou toch niet weer een domper in de slotfase worden? De Haagse vrouwen wilden het zover niet laten komen. Heerenveen werd in de laatste minuten achteruit gedrukt en Ravensbergen bekroonde het slotoffensief met een rake schuiver op aangeven van Nadine Noordam: 3-3.  Diep in blessuretijd had het zelfs nog mooier kunnen worden. De machtige uithaal van Dessing werd net uit de bovenhoek gehaald.

Karakteristieken

Heerenveen-ADO Den Haag Vrouwen 3-3 (1-1)

Scoreverloop: 27. Rijsbergen 0-1, 45. Van der Veen 1-1, 62. Ravensbergen 1-2, 80. Ter Beek 2-2, 87. Hendriks (e,d.) 3-2, 92. Ravensbergen 3-3

Scheidsrechter: Weiland

Opstelling Heerenveen: Okken. Van der Veen, Huls (77. Tuin), Philippo (63. Altelaar), Van Ginkel, Van de Westeringh (46. Ter Beek), Van de Ven (77. Van Dijk), Douma, Dewey, Kerkhof en Hoekstra

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Raaijmakers, Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans, Rijsbergen (89. IJzerman), Noordam (89. Koster), Boshuizen, Dessing, Van Belen (75. Sellies), Ravensbergen

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Peter Looijen