Terug naar resultaten
Excelsior / Barendrecht 1 - 2 ADO Den Haag
  • Eredivisie Cup
  • Vrijdag 06 december 2019 19:30u
  • Sportpark De Bongerd

In de eerste ontmoeting van de tweede ronde van de Eredivisie Cup won ADO Den Haag Vrouwen vrijdag opnieuw bij Excelsior Barendrecht. De zege had wel hoger uit moeten vallen dan 2-1.

Na de overwinning in het competitieduel van vorige week begon ADO Den Haag in Barendrecht met het team dat die wedstrijd had beëindigd. Alleen had doelvrouw Romy Dalebout de plaats van Barbara Lorsheyd ingenomen. Voor het waarschijnlijk aanvallendst ingestelde team sinds de kerstboom van Co Adriaanse liet de eerste kans nog geen minuut op zich wachten. Een voorzet van Chasity Grant werd net gemist, eerst door Van Belen, daarna door Shanique Dessing. Bij de eerste mogelijkheid voor Excelsior Barendrecht was het wel direct bingo. Dalebout zag een voorzet van Ibes via de paal in het doel belanden. Gelukkig had ADO Den Haag het juiste antwoord snel paraat. Weggestuurd door Van Belen behield Grant het overzicht en legde de bal af op Jaimy Ravensbergen, die koel afrondde: 1-1. Nadat Dalebout een hard schot had gepareerd, behielden de Haagse vrouwen het initiatief. Een snoeiharde uithaal van Van Belen uit een voorzet van Grant ging naast. Dessing was nog dichter bij een treffer, maar dit keer stond de paal in de weg. En bij een schot van Ilham Abali van net buiten het strafschopgebied redde de Rotterdamse goalie.

Na de thee bleven de pupillen van Polak jagen op een voorsprong. De mee naar voren getrokken Gwyneth Hendriks nam het doel onder vuur, maar mikte net naast. Dessing miste de kracht om de bal over de lijn te drukken. Na een perfecte voorzet van Grant zag ook Van Belen haar inzet niet tegen de touwen belanden. En bij een door Ravensbergen gecreërde kans hield de doelvrouw van de Rotterdammers Van Belen van een treffer. Het doel leek wel behekst. Het was Dessing die de ban uiteindelijk toch wist te breken met een heerlijke krul in de hoek: 1-2. Nadat Dalebout een schot over had zien gaan, roste Ravensbergen de bal aan de andere kant tegen de lat. Ook bij een kopbal van Van Belen (over), een vrije trap van Kim Mourmans (over) en nog een kogel van Hendriks (redding doelvrouw) bleef het doel gespaard. 

Karakteristiek

Excelsior Barendrecht - ADO Den Haag Vrouwen 1-2 (1-1)

Scoreverloop: 10. Ibes 1-0, 13. Ravensbergen 1-1, 72. Dessing 1-2

Scheidsrechter: Dogterom

Toeschouwers: 100

Excelsior Barendrecht: Geenen, Van Grinsven (77. Noordermeer), Bos, Koster, Ridder, IJzerman (81. El Messaoudi), Hendriks, Kruijthof (77. Amani), Ibes, Cobussen, Henriquez

ADO Den Haag Vrouwen: Dalebout, Looijen, Hendriks, Mourmans, Nelemans, Abali (46. Obispo), Ravensbergen, Olislagers, Grant, Van Belen (81. Kagie), Dessing

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Peter Looijen