Terug naar resultaten
FC Twente 4 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 22 november 2019 19:30u
  • Sportpark Het Diekman

ADO Den Haag Vrouwen heeft zich vrijdag niet kunnen herstellen van de nederlagen in de twee laatste competiewedstrijden. FC Twente haalde in Enschede met 4-0 uit.

Na een minuut stilte als statement tegen racisme beet ADO Den Haag Vrouwen met een aanvallend ingesteld elftal in Enschede meteen fel van zich af. Een vroege eerste corner kon door de Twentse verdediging worden weggewerkt. Gwyneth Hendriks vond bijna Jaimy Ravensbergen met een heerlijke lange bal, die net iets te veel snelheid had. Een goede combinatie gaf Chasity Grant de gelegenheid gevaar te stichten met een voorzet, die de doelvrouw net wist te bemachtigen. Een minuut later was het raak aan de overkant. Oud-Hagenaar Renate Jansen krulde de bal in de verste hoek: 1-0. De Haagse vrouwen lieten zich door die tegenslag niet ontmoedigen. Na een vrije trap van Marisa Olislagers nam Maartje Looijen de bal op haar slof. De goalie bleek tegen haar uithaal bestand en bracht opnieuw redding toen Olislagers met een indraaiende vrije trap zelf het doel onder vuur nam. Bij nog een vrije trap kogelde Kim Mourmans het leer in de Twentse muur. In blessuretijd van de eerste helft bracht de Brabantse koppend redding voor eigen doel bij een gevaarlijke voorzet van Renate Jansen.

Kort na de pauze was het bij de eerste kans van FC Twente wel weer prijs: 2-0. Zou de formatie van trainer Sjaak Polak zich van die opdoffer nog kunnen herstellen? Een pegel van Grant belandde spijtig genoeg in het zijnet en uit een voorzet van haar kon Ravensbergen de bal niet goed raken. Kort daarna kenden de tukkers uit een counter wel weer succes en was het Haagse verzet gebroken. Renate Jansen bracht met haar derde treffer van de avond de stand op 4-0. Shanique Dessing had de spreekwoordelijke eer nog kunnen redden. Haar schot uit een voorzet van de ingevallen Jannette van Belen verdween echter in het inktzwarte uitspansel boven Enschede.

Karakteristiek

FC Twente - ADO Den Haag Vrouwen (1-0)

Scoreverloop: 22. R. Jansen 1-0, 47. Kalma 2-0, 69. R. Jansen 3-0, 80. R. Jansen 4-0

Toeschouwers: 175

FC Twente: Van Domselaar, Wilms, Ypema (81. Speelman), Giesen, Darnoud (82. Altelaar), Peddemors, Van den Goorbergh, Weerden, R. Jansen, B. Jansen, Kalma (84. Ellouzi)

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Kagie (70. Van Belen), Hendriks, Mourmans, Olislagers, Noordam, Looijen, Abali, Dessing (87. Piqué), Grant, Ravensbergen

Auteur: Roeland Gelink