ADO Den Haag 1 - 2 PEC Zwolle
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 15 november 2019 19:30u

Een valse start tegen PEC Zwolle is ADO Den Haag Vrouwen vrijdag duur komen te staan. Zelfs het mee naar voren sturen van doelvrouw Barbara Lorsheyd was niet meer genoeg om de vroeg opgelopen schade te repareren.

In het eigen Cars Jeans Stadion kende de ploeg die  trainer Sjaak Polak de wei in stuurde een koude start. Al in de derde minuut stond alleen de binnenkant van de paal een vroege achterstand in de weg. Acht minuten later was het bij een hoekschop voor PEC alsnog prijs: 0-1. ADO Den Haag kon daar aanvankelijk niet veel meer tegenover stellen dan een onderschepte kopbal van Kim Mourmans en een schuchtere doelpoging van Nadine Noordam. Toen de Haagse verdediging zich nog eens liet verrassen, liep de schade op tot 0-2. De Haagse vrouwen knokten zich daarna terug in de wedstrijd en wisten de achterstand snel te halveren. De inzet van Jaimy Ravensbergen werd nog geblokkeerd, maar Maartje Looijen sloeg toe in de rebound: 1-2. Bij het naderen van de rust was Ravensbergen dicht bij de gelijkmaker. Na een doorkopbal was zij de doelvrouw te snel af. De bal verdween centimeters langs de paal.

Na de pauze vocht ADO Den Haag Vrouwen met hernieuwde kracht voor minstens een puntendeling. Looijen mikte naast en zag een volgende inzet gestopt. Aan de andere kant ranselde Lorsheyd een vrije trap net onder de lat vandaan. Uit een hoekschop van Mourmans vuurde Ravensbergen uit de draai over. Een voorzet van Looijen wist de Zwolse defensie net voor de voet van Shanique Dessing weg te werken. Halverwege de tweede helft stuurde Polak Mourmans uit de verdediging mee naar voren en niet veel later bracht hij Jannette van Belen als extra spits in. Bij een afgeslagen Haagse hoekschop wist Dessing een gevaarlijke Zwolse counter met een sliding te onderbreken. Het Zwolse doel bleef bij pogingen van Looijen (over), Van Belen (over) en Grant (nog eens over) voor doorboring behoed. In blessuretijd meldde zelfs Lorsheyd zich bij een corner voor het vijandelijke doel. De bal verdween echter naast het doel.

ADO Den Haag Vrouwen-PEC Zwolle 1-2 (1-2)

Scoreverloop: 11. Mourmans eigen doel 0-1, 24. Bruinenberg 0-2, 27. Looijen 1-2

Scheidsrechter: Michielsen

Toeschouwers: 273

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Kagie, Hendriks, Mourmans, Obispo (72. Van Belen), Noordam, Looijen, Olislagers, Grant, Ravensbergen (78. Abali), Dessing

PEC Zwolle: Pondes, Vliek, Koot, Rijks, Van der Vegt (68. Auée, Asbroek, Bruinenberg, Tiemens, Banarsie (88. Weijkamp), Triomp, Doejaaren (46. Van Olst)

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Peter Looijen