Terug naar resultaten
ADO Den Haag 0 - 1 FC Twente
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 06 september 2019 19:30u
  • Cars Jeans Stadion

Het publiek in het Cars Jeans Stadion had voor de strijd die de Haagse vrouwen tegen FC Twente leverden een verdiend applaus over. Helaas hield het team van trainer Sjaak Polak geen punt aan de wedstrijd over.

ADO Den Haag Vrouwen begon wat schuchter aan de thuiswedstrijd tegen de titelverdediger, die binnen een minuut een eerste hoekschop afdwong. De Tukkers vonden elkaar makkelijker. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg het Haagse team echter meer vat op de tegenstandiger. Chasity Grant zag een eerste schot tussen de palen gestopt door de Twentse doelvrouw. Daarna mikte Kim Mourmans van ver een vrije trap over het doel. Barbara Lorsheyd verrichtte een eerste redding op een inzet van oud-Hagenaar Renate Jansen. Een nieuwe actie van de Twentse aanvoerder leidde in de 36ste minuut tot een rake kopbal van Fenna Kalma: 0-1. Aan de overkant vond Mourmans met het hoofd niet de juiste richting nadat Gwyneth Hendriks de bal voor het doel had gebracht. Polak moest daarna de geblesseerd geraakte Marisa Olislagers vervangen door Annouk Boshuizen. 

Na de welkome warme thee in de rust stelde de Haagse ploeg alles in het werk om de bordjes op het scorebord te verhangen. Mourmans zag een schot op aangeven van captain Nadine Noordam gestopt en Hendriks wist met een moedig blok een doelpoging van Renate Jansen te verijdelen. Toen de moegestreden Jaimy Ravensbergen naar de kant ging, nam alleskunner Paola van der Veen haar plek in de spits in. Zij nam uit een opstuitbal direct het doel van Twente onder vuur, maar zag de bal naast zeilen. Vervolgens werd een schot van Mourmans door de Twentse afweer gesmoord. Nadat Bente Jansen een goede kans voor Twente had gemist, vond Mourmans uit een hoekschop van Van der Veen met het hoofd Grant. Haar kopbal miste kracht. In de slotfase wisten de Haagse vrouwen nog wel corners af te dwingen, maar geen kansen. Meer dan een dankbaar applaus van de supporters zat er deze vrijdagavond niet in.

ADO Den Haag Vrouwen - FC Twente 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 36. Fenna Kalma 0-1 (FC Twente)

Gele kaart: Kim Mourmans 

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Julia Kagie, Gwyneth Hendriks, Paola van der Veen, Marisa Olislagers (41. Annouk Boshuizen), Pleun Raaijmakers, Nadine Noordam (81. Ilham Abali), Kim Mourmans, Chasity Grant, Jaimy Ravensbergen (62. Celainy Obispo) en Maartje Looijen

Opstelling FC Twente: Daphne van Domselaar, Danique Ypema, Suzanne Giesen, Cheyenne van den Goorbergh, Ashleigh Weerden, Fenna Kalma, Rente Jansen, Lynn Wilms, Licia Darnoud (90. Ella Peddemors), Bente Jansen (84. Naomi Hilhorst) en Davina Vanmechelen (87. Sabrina Ellouzi).

Fotografie: Peter Looijen