vv Alkmaar 2 - 3 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 14 december 2018 19:30u
  • Sportpark AFC '34

ADO Den Haag Vrouwen heeft, net als afgelopen dinsdag, de volle buit gepakt in de vrouwencompetitie. En daar zag het in 1ste instantie niet naar uit. VV Alkmaar begon het sterkst en kwam al snel op 2-0, maar het was de formatie uit de Residentie, die uiteindelijk de langste adem had: 2-3. En daarmee hebben onze Vrouwen zich definitief geplaatst bij de 1ste 5 teams, die gaan strijden voor de titel.

Het gezegde 'een goed begin is het halve werk' hoefde vanavond gelukkig niet op onze Vrouwen te worden toegepast, vandaag was het meer “een slecht begin blijkt het hele werk”.

Al in de eerste tien minuten moest Barbara Lorsheyd tweemaal vissen. De 27-jarige doelvrouw kreeg een gevaarlijk schot vanaf rechts van Chelsea Kenton niet klemvast, waarna Simone Kets in de rebound kon scoren. Niet veel later stelde diezelfde Kenton Louise Bos, middels een voorzet vanaf de rechterflank, in staat om VV Alkmaar al koppend op 2-0 te brengen. Tussendoor was Pia Rijsdijk nog wel verantwoordelijk voor een Haagse doelkans. De bal ging maar ternauwernood over.

Na deze zwakke start in Alkmaar was het voor ADO Vrouwen zaak om orde op zaken te stellen. Dat gebeurde na exact 22 minuten. Na een mooie aanval door het midden kwam de bal terecht bij de vrijstaande Taylor Ziemer, die met een schot via de binnenkant van de paal de aansluitingstreffer voor haar rekening wist te nemen.

ADO Vrouwen bleef de duimschroeven aandraaien. Een heerlijke één-twee tussen Nadine Noordam en Victoria Pelova werd nog maar net onderschept door keepster Nicolle Martens en een hakbal achter het standbeen van Rijsdijk strandde luttele centimeters naast het doel van de thuisploeg. Kort daarna kopte Rijsdijk over uit een voorzet van Ziemer, die vervolgens zelf, na een pass van Pelova, op slag van rust een teenlengte tekort kwam om het team van trainer Arend Regeer op gelijke hoogte te brengen.

Beide ploegen maakten er een zeer snelle, aantrekkelijke wedstrijd van, waarbij ook Alkmaar haar kansen kreeg. Dankzij uitstekend verdedigend werk en twee fantastische reddingen van Lorsheyd bleef het echter tot aan de rust 2-1.ADO Vrouwen ging na rust verder met haar goede spel, en na 15 minuten in de 2de helft viel de verdiende gelijkmaker.

Pelova kwam, dankzij voorbereidend werk van Looijen, één-op-één met Martens en schoot de bal uitstekend in de rechter bovenhoek: 2-2.

Ná de gelijkmaker bleven beide partijen in een hoog tempo spelen, met kansen over en weer, maar ook nu bleven onze verdediging en keepster keurig overeind, zodat het lang 2-2 bleef.

ADO Vrouwen zette in de laatste vijf minuten nog eenmaal alles op alles om, op basis van Haagse bluf, strijdlust en wilskracht, een Houdini-act te forceren. En dat lukte! Na één van de vele ADO-corners profiteerde Allyssa Daal optimaal van verkeerd uitverdedigen van VV Alkmaar: 2-3. Zo won uiteindelijk de ploeg die na tien minuten reeds twee rake tikken had geïncasseerd. Aan doorzettingsvermogen geen gebrek bij onze toppers!

Karakteristiek:

VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen 2 - 3 (2 - 1)

Scoreverloop: 3. Simone Kets 1-0, 10. Louise Bos 2-0, 22. Taylor Ziemer 2-1, 60. Victoria Pelova 2-2, 89. Allyssa Daal 2-3

Scheidsrechter: Michel de Waal

Gele kaart: 27. Priscilla Mesker

Opstellingen:

VV Alkmaar: Nicolle Martens, Jasmijn Duppen, Anna Ursem, Beau Rijks, Yvette Derks © (61. Anna Knol), Louise Bos, Chelsea Kenton (83. Mireille Eilander), Anne-Fleur Duppen (70. Jolet Kommen), Simone Kets, Silvie van der Plas, Nena Hopmans

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Allyssa Daal, Sharon Kok, Priscilla Mesker, Romy Speelman (39. Chasity Grant), Maartje Looijen, Marisa Olislagers, Pia Rijsdijk, Nadine Noordam, Victoria Pelova ©, Taylor Ziemer

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen