Terug naar resultaten
ADO Den Haag 6 - 0 Achilles '29
  • Eredivisie Vrouwen
  • Dinsdag 11 december 2018 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
Na de 1-9 zege in Groesbeek was ADO Den Haag aan haar stand verplicht om opnieuw te winnen. En weer gebeurde dat met grote cijfers: 6-0.

Voor ADO Den Haag Vrouwen was er maar één opdracht. Wil het team de play-offs voor de titel spelen, dan mocht er tegen hekkensluiter Achilles ’29 geen schade opgelopen worden. 

Al vanaf de eerste minuut waren de verhoudingen duidelijk. De thuisploeg dicteerde het spel, de bezoekers uit Gelderland beperkten zich tot verdedigen.Vier minuten stonden er op de klok toen Taylor Ziemer een fraaie aanval liet vervolgen met een schot in de handen van doelvrouw Annerens Tijm. Tevens viel er een afzwaaiende poging van Pia Rijsdijk te noteren in een periode waarin de thuisploeg de lakens trachtte uit te delen.

Tien minuten duurde het alvorens Rijsdijk de openingstreffer voor haar rekening nam: 1-0. Sharona Tieleman bediende de 26-jarige Rotterdamse uit een aanval over links. In eerste instantie kreeg Rijsdijk de bal bij Victoria Pelova, wiens schot rakelings het Groesbeekse doel miste. Daarna was Rijsdijk er echter alsnog als de kippen bij om de thuisfans in euforische sferen te brengen.
Na een kwartier probeerde de tweebenige Ziemer de defensie van de bezoekende ploeg te verrassen, waar het niet dat Tijm een sta-in-de-weg vormde. Laatstgenoemde toonde zich niet veel later wederom een obstakel toen ze een uitstekende bal van Pelova op Rijsdijk onschadelijk maakte. Een inspeelpass van Marisa Olislagers stelde Pelova daarna in staat om de marge te verdubbelen, waar het niet dat Tijm hier een stokje voor stak. Opnieuw, helaas.

In aanloop naar de slotminuten van de eerste helft liet ADO Den Haag het na om de tussenstand op 2-0 te brengen. Een schot voorlangs van Chasity Grant, een gevaarlijke voorzet van Allyssa Daal vanaf de rechterflank, een vrije trap die in de doelmond terechtkwam bij Rijsdijk, een schot uit vrijstaande positie van Sabine Kuilenburg en een aantal speldenprikjes van Pelova waren de wapenfeiten die in aanloop naar het rustsignaal konden worden vermeld.
Desalniettemin wist ADO Den Haag op slag voor rust de marge te verdubbelen. Na inspelen van Ziemer drukte Pelova af voor een vliegensvlugge treffer: 2-0. Daarmee was de ban gebroken, want na de theepauze was het prijsschieten geblazen voor de formatie uit de Hofstad. Te beginnen met een eigen doelpunt na 51 minuten, dat tot stand kwam na goed doorzetten van de thuisploeg: 3-0. In de daaropvolgende fase drukte de in het veld gekomen Nadine Noordam haar stempel. Zo bediende ze Grant met een mooie steekbal. Laatstgenoemde trok voor, maar eindigde net iets te dicht in de buurt van Tijm. Met nog ruim een half uur op de klok zag Rijsdijk vervolgens nog een schot voorlangs gaan.

Waar het vonnis na een uur reeds was geveld, daar drukte Romy Speelman de gasten nog verder in de problemen. Een door Ziemer verkregen vrije trap vanaf een meter of 22 eindigde met een gekruld schot om de muur en via de binnenkant van de paal in het vijandelijke doel: 4-0. De 5-0 in de 68steminuut, een pegel van Noordam in de linker bovenhoek na een voorzet van Tieleman, liet niet lang op zich wachten. En tussendoor had Olislagers ook nog kunnen scoren. Haar schot eindigde slechts twee meter naast het doel van Achilles '29.Een afstandsschot van Taylor bepaalde de eindstand na 73 minuten op 6-0. Het was aan Tijm te wijten dat de score niet nog veel hoger uitviel. Aanvallen die tot stand kwamen via onder meer Rijsdijk, Noordam, Olislagers, Tieleman en Grant werden door haar inbreng helaas niet beloond met een goal.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – Achilles '29 6 - 0 (2 - 0)

Scoreverloop: 10. Pia Rijsdijk 1-0, 45. Victoria Pelova 2-0, 51. eigen doelpunt 3-0, 63. Romy Speelman 4-0, 68. Nadine Noordam 5-0, 73. Taylor Ziemer 6-0

Scheidsrechter: Johan Jensch

Gele kaart: 54. Nadine Noordam, 74. Sharona Tieleman

Opstellingen:
ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Allyssa Daal, Sabine Kuilenburg, Romy Speelman (71. Annouk Boshuizen), Marisa Olislagers, Pia Rijsdijk, Victoria Pelova © (46. Nadine Noordam), Sharona Tieleman, Chasity Grant, Amber Verspaget, Taylor Ziemer

Achilles '29: Annerens Tijm, Lisa Blankestein, Amber Mutsaers, Melissa Evers ©, Julia Ibes, Sophie Cobussen, Glenda van Lieshout, Anouk Borgman, Myrthe van de Laar, Demi ter Maat, Megan May Roemangoen

 

Auteur: Mitchel Pronk en Klaas-Jan Droppert
Fotografie: Peter Looijen