Terug naar resultaten
FC Twente 5 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 07 december 2018 19:30u
  • Sportpark Slangenbeek

De vrouwen van ADO Den Haag hebben vrijdagavond een offday beleefd in de Eredivisie Vrouwen. Te gast bij FC Twente werd met duidelijke cijfers verloren: 5-1.

Op bezoek in Hengelo kenden de dames van hoofdtrainer Arend Regeer een valse start. Sisca Folkertsma wist een Haagse aanval over links te onderscheppen en liet die daad vervolgen met een loepzuivere crossbal over het middenveld. De bal belandde uiteindelijk bij linksbuiten Ashleigh Weerden, die de uitgekomen Barbara Lorsheyd passeerde en de bal in het lege doel schoof: 1-0.

In de daaropvolgende periode golfde het spel op en neer. Na acht minuten zetten Maartje Looijen en Victoria Pelova goed druk, waardoor Nadine Noordam op randje zestien in scoringsrijke positie kon komen. Doelvrouw Nicky Evrard keerde de inzet. Even later kopte Annouk Boshuizen de bal over uit een vrije trap van Romy Speelman vanaf een meter of dertig. FC Twente kwam met de schrik vrij.

Nog in het eerste kwartier zorgde een Tukkerse aanval via Joëlle Smits en Weerden voor een schot dat rakelings langs de paal ging. Een minuut later wist Smits er echter alsnog 2-0 van te maken. De snelle speelster van de roodhemden rondde, oog-in-oog met Lorsheyd, bekwaam af.

Desalniettemin bleef ADO Den Haag druk zetten op het doel van FC Twente. Een snelle opening van Pelova over links bereikte Noordam, maar de verdediging van de thuisploeg vormde een sta-in-de-weg en ook uit een vrije trap van Speelman bleek de club uit de Hofstad weinig succesvol. Tevens maakte Allyssa Daal aanspraak op een Haagse kans, waar het niet dat haar voorzet vanaf de rechterflank werd weggewerkt door de defensie. In het slot van het eerste bedrijf kreeg Pelova nog een goede schietkans, maar jammer genoeg kon zij de tussenstand niet veranderen.

ADO Den Haag nam de aftrap van de tweede helft, maar FC Twente onderschepte de bal direct en liet de verovering volgen met een voorzet vanaf links richting de tweede paal. Gelukkig kon Smits de bal onvoldoende kracht meegeven. Toch bleef de 3-0 niet lang uit. In eerste instantie had Lorsheyd nog wel een geweldige redding in huis op een snoeihard schot van Renate Jansen, maar uit de hoekschop die volgde wist Smits haar tweede treffer van de avond te produceren.

Na een uur spelen deden de gasten wat terug. Speelman krulde een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied in één keer bij de eerste paal in het doel: 3-1. Met iets meer geluk had het nog geen vijf minuten later zelfs 3-2 kunnen zijn. Via Chasity Grant en Pia Rijsdijk kwam de bal terecht bij Looijen. Laatstgenoemde had een prachtig schot in huis. Het dak van het doel vormde het eindstation. Jammer, want niet veel later gooide FC Twente het duel op slot. Na 68 minuten kopte Smits een voorzet van Renate Jansen binnen, waarmee zij haar hattrick completeerde: 4-1.

In het slotkwartier van de wedstrijd zou ADO Den Haag nog een aantal kansen krijgen. Rijsdijk had een heerlijk stiftje van Pelova tot assist kunnen kronen, maar Evrard handelde attent. Noordam zat tot tweemaal toe dichtbij een doelpunt. Het mocht echter niet baten. Het ontbrak de ploeg uit de Residentie aan efficiëntie. Dat terwijl FC Twente vandaag wel scherp was. Smits maakte in de 77ste minuut zelfs nog haar vierde van de avond door uit een aanval over rechts tot scoren te komen: 5-1.

 

Karakteristiek:

FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen 5 - 1 (2 - 0)

Scoreverloop: 3. Ashleigh Weerden 1-0, 13. Joëlle Smits 2-0, 48. Joëlle Smits 3-0, 60. Romy Speelman 3-1, 68. Joëlle Smits 4-1, 77. Joëlle Smits 5-1

Scheidsrechter: Hans Migchelbrink

Opstellingen:

FC Twente: Nicky Evrard, Myrthe Moorrees (80. Licia Darnoud), Suzanne Giesen, Cheyenne van den Goorbergh, Ashleigh Weerden, Sisca Folkertsma, Joëlle Smits, Renate Jansen ©, Lynn Wilms (77. Maud Roetgering), Bente Jansen (74. Jassina Blom), Lysanne van der Wal

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Allyssa Daal (46. Sharona Tieleman), Sharon Kok (62. Taylor Ziener), Romy Speelman, Maartje Looijen, Marisa Olislagers, Pia Rijsdijk, Nadine Noordam, Victoria Pelova ©, Amber Verspaget, Annouk Boshuizen (46. Chasity Grant)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen