Terug naar resultaten
ADO Den Haag 3 - 2 PEC Zwolle
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 16 november 2018 19:30u
  • Cars Jeans Stadion

Het damesteam van ADO Den Haag heeft eens te meer een overwinning bijgeschreven in de Eredivisie Vrouwen. PEC Zwolle nam in de eerste helft brutaal de leiding, maar gelukkig stelden de groengelen orde op zaken: 3-2.

De eerste kans van ADO Den Haag vond plaats in de derde minuut en resulteerde direct in een hoekschop. Marisa Olislagers nam plaats bij de cornervlag en legde de bal perfect op het hoofd van Maartje Looijen. De prachtige kopbal van laatstgenoemde eindigde bijna in het Zwolse doel, waar het niet dat doelvrouw Nienke Olthof de bal ternauwernood op de lat tikte.

Een kleine vijf minuten later kwam de equipe van trainer Arend Regeer alsnog op voorsprong. Victoria Pelova kreeg het op haar heupen nadat zij een schitterende pass van Sharona Tieleman had gecontroleerd. Via Pelova's knappe solo kwam de bal terecht bij doelpuntenmachine Pia Rijsdijk, die het overzicht behield en de bal uiterst zuiver in de verre hoek wist te plaatsen: 1-0.

Kort na het eerste kwartier profiteerde PEC Zwolle van balverlies van de Haagse verdediging. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Babiche Roof rakelings naast. De inzet bleek een voorbode voor de gelijkmaker die in de 25ste minuut zou volgen. Bonita Theunissen schoot beheerst binnen na een aanval over links, in een periode waarin de bezoekers meer druk uitoefenden: 1-1. Nog geen dertig minuten stonden er op de klok toen De Blauwvingers ook hun tweede goal van de avond noteerden. Een voorzet vanaf de flank werd afgedrukt door Roof: 1-2. Teleurstellend, maar gelukkig kwam ADO Den Haag nog voor rust op gelijke hoogte. Vijf minuten voor de tijdelijke onderbreking schoot Pelova de bal door de benen van Olthof in het vijandelijke doel: 2-2.

ADO Den Haag was de ploeg die voor de theepauze het meest aanspraak mocht maken op een doelpunt. Naast de 2-2 waren er namelijk ook nog kansen via Chasity Grant, die tot tweemaal toe Looijen wist te bedienen. Looijens eerste schot ging maar een metertje over, terwijl de tweede kans eindigde in de handen van Olthof. Derhalve gingen de clubs met een gelijke stand de rust in.

Vijfentwintig tellen na de doelwissel toonde Looijen echter alsnog haar doelgerichtheid. Op haar twintigste verjaardag was zij verantwoordelijk voor de 3-2. Naarmate de tweede helft vorderde bleef het team uit de Residentie de beste kansen creëren. Rijsdijk kopte een hoekschop van Pelova in de handen van Olthof en niet veel later plaatste Pelova de bal uit een counter nipt over.

ADO Den Haag stond als een blok. PEC Zwolle had er alle moeite mee om de vrije vrouw te vinden. Derhalve waren er afstandsschoten en dode spelmomenten nodig om Barbara Lorsheyd op de proef te stellen. Op een aantal tegenstoten van invalster Taylor Ziemer na waren Zwolles late vrije trappen nog het vermelden waard. Gelukkig keepte Lorsheyd een toppartij.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle 3 - 2 (2 - 2)

Scoreverloop: 7. Pia Rijsdijk 1-0, 25. Bonita Theunissen 1-1, 29. Babiche Roof 1-2, 40. Victoria Pelova 2-2, 46. Maartje Looijen 3-2

Scheidsrechter: Marcel van Ekelenburg

Gele kaart: 90+1. Amber Verspaget

Aantal toeschouwers: 243

Opstellingen:

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Sharon Kok, Priscilla Mesker, Maartje Looijen (88. Nadine Noordam), Marisa Olislagers, Pia Rijsdijk (64. Taylor Ziemer), Victoria Pelova ©, Sharona Tieleman, Chasity Grant, Amber Verspaget, Annouk Boshuizen

PEC Zwolle: Nienke Olthof, Leonie Vliek, Shanel Smid (69. Yvette van Daelen), Maud Asbroek (86. Allison Murphy), Maxime Bennink, Rebecca Doejaaren, Babiche Roof ©, Siobhan Mary McDonough, Bonita Theunissen, Celien Tiemens, Moïsa van Koot

 

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen