ADO Den Haag 4 - 1 vv Alkmaar
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 19 oktober 2018 19:30u

Het blijft goede resultaten regenen in het kamp van de vrouwen van ADO Den Haag. Ook de dames van VV Alkmaar werden aan de zegespies geregen: 4-1.

Het opkomstnummer was nog maar net voorbij of het eerste Haagse doelpunt lag reeds in het net. Na een aantal fraaie combinaties op het middenveld kwam Maartje Looijen op de linkerflank in balbezit. Daar waar Looijen voor eigen succes had kunnen gaan, besloot zij de bal echter af te leggen. Op de strafschopstip stond Pia Rijsdijk klaar om de bal simpel binnen te knikken: 1-0.

Namens VV Alkmaar had Chelsea Kenton het tij vervolgens kunnen keren, waar het niet dat Barbara Lorsheyd uitstekend gepositioneerd stond. Middels een sublieme redding werd een verrassende gelijkmaker voorkomen. Direct daarna nam ADO Den Haag het heft weer in handen. Een aantal hoekschoppen van Haagse makelij konden de Alkmaarse achterhoede net niet ontwrichten.

Minuut 25 stond er op de klok toen de formatie van trainer Arend Regeer de voorsprong verdubbelde. Nadine Noordam kwam op randje zestien in balbezit, draaide om haar as en schoot de bal met een uitgekiend schot in de verre hoek: 2-0. Aan de andere kant van het veld kwam VV Alkmaar niet verder dan een aantal wanhoopspogingen. Het bleef bij eenvoudig te pareren afstandsschoten.

Een kleine tien minuten voor de rust werd het 3-0. Rondom de rand van het strafschopgebied tastte keepster Paulina Quaye mis bij een vrije trap van Sabine Kuilenburg. Looijen had het in de gaten, controleerde de bal en bolde het net. Zo vormde het behalen van de drie punten al voor de theepauze een formaliteit. Zaak voor de tweede helft was om de eerste clean sheet van het nieuwe seizoen te behalen.

ADO Den Haag begon de tweede helft zoals het de eerste eindigde, met veel kansen. Ditmaal wilden de pogingen er echter niet in. Terwijl de tijd verder tikte, werden beide partijen slordiger in balbezit. In aanloop naar het Haagse kwartiertje hield de thuisploeg de zaken achterin echter goed dicht, waardoor het voor het resultaat niet uitmaakte dat de kansen niet werden benut.

Elf minuten voor het einde maakten de groengelen het zichzelf nog wel onnodig moeilijk. Kenton verschalkte Lorsheyd met een droge schuiver in de linkerhoek: 3-1. Even later leek de club uit de Hofstad écht in zwaar weer te verkeren toen Jolet Lommen de bal over de uitgekomen Lorsheyd probeerde te stiften, maar laatstgenoemde was tot ieders opluchting in staat te redden.Ruim vijf minuten voor het eindsignaal was de wedstrijd beslist. Na een fraaie combinatie met Marisa Olislagers was de in het veld gekomen Victoria Pelova haar directe opponenten te slim af en bracht zij haar team met een laag schot in veilige haven: 4-1. Jammer genoeg dus opnieuw geen clean sheet, maar wat maakt het ook uit als de aanval van ADO Den Haag blijft prijsschieten.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar 4 - 1 (3 - 0)

Scoreverloop: 1. Pia Rijsdijk 1-0, 25. Nadine Noordam 2-0, 37. Maartje Looijen 3-0, 79. Chelsea Kenton 3-1, 84. Victoria Pelova 4-1Scheidsrechter: Rick van DeeAantal toeschouwers: 473

Opstellingen:

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Sabine Kuilenburg, Priscilla Mesker, Maartje Looijen, Marisa Olislagers, Pia Rijsdijk ©, Nadine Noordam (80. Victoria Pelova), Sharona Tieleman, Chasity Grant (66. Nance van der Meer), Amber Verspaget, Annouk Boshuizen

VV Alkmaar: Paulina Quaye, Jasmijn Duppen, Anna Ursem (67. Chante Dompig), Beau Rijks, Jamie Altelaar, Yvette Derks ©, Chelsea Kenton, Silvie van der Plas, Anna Knol (65. Louise Bos), Jolet Lommen, Nena Hopmans

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Franca Dobbe