Achilles '29 1 - 9 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 12 oktober 2018 19:30u
  • Sportpark De Heikant

Subliem. Zo is de prestatie van ADO Den Haag Vrouwen van vrijdagavond in één woord te omschrijven. Op bezoek bij Achilles '29 ging de trekker maar liefst negen keer over: 1-9.

In de sterke openingsfase van ADO Den Haag was het Chasity Grant die de show stal. Al in de eerste minuut belandde een vanuit de verdediging opgebouwde aanval in de voeten van de 17-jarige voorhoedespeelster, die de bal vanaf de achterlijn richting Marisa Olislagers trachtte te sturen. Helaas bleek de voorzet net iets te scherp. Zodoende kon laatstgenoemde niet voluit schieten. Twee minuten later kwam Grants voorzet terecht bij Maartje Looijen, wiens schot werd gepareerd.

Vervolgens bleef de club van trainer Arend Regeer de duimschroeven aandraaien. Zo dwaalde een afstandspoging van Nadine Noordam nipt langs het Groesbeekse doel en zette Sharona Tieleman de bal fraai voor na een mooie aanval vanaf de linkervleugel. Die aanval konden de Haagse speelsters helaas niet bekronen met een doelpunt, maar even later was het wel raak. Uit een ingooi van Tieleman lukte het Pia Rijsdijk om het overzicht te behouden en uiterst beheerst af te ronden: 0-1.

Na ruim een half uur liet Achilles '29 zich gelden. Uit een corner wist Myrthe van de Laar Barbara Lorsheyd middels een kopbal te verschalken: 1-1. Gelukkig nam ADO Den Haag in de daaropvolgende fase het heft weer in handen. Voor rust werd zelfs nog tweemaal gescoord. Een voorzet van Grant vanaf rechts werd door Olislagers tot assist gepromoveerd (1-2) en op slag van rust deed diezelfde Olislagers wederom een duit in het zakje: 1-3.

Een wedstrijd met twee helften zou het niet worden, want ook na de theepauze was het de formatie uit de Hofstad die domineerde. Het was na de break zelfs prijsschieten geblazen op Sportpark De Heikant. Maar liefst zes doelpunten (!) van Haagse makelij werden in die periode op het scoreformulier geplaatst. Vier van die zes goals waren afkomstig van Rijsdijk, die in het eerste kwartier na rust drie van die vier treffers voor haar rekening nam. Wat een briljante prestatie!

Ook was Rijsdijk verantwoordelijk voor de assist bij de 1-6 van Nadine Noordam, die na een fraaie één-twee tot scoren kwam en zo haar rentree na blessureleed opfleurde met een doelpunt. Met nog een klein kwartier op de klok kreeg Rijsdijk de kans om haar tweede penalty van de avond te benutten.

In tegenstelling tot haar strafschop bij de 1-7 vormde doelvrouw Annerens Tijm ditmaal een obstakel. Echter werd het cadeautje in de rebound alsnog uitgepakt: 1-8.

Het slotakkoord kwam op naam van Olislagers, die na 78 minuten haar hattrick wist te completeren. Desalniettemin ging de wedstrijdbal naar Rijsdijk, die zich met haar vijf doelpunten de huidige clubtopscorer van onze club mag noemen. Een fraai stukje masterclass van ADO Den Haag, dat dus net niet de dubbele cijfers wist te halen.

Karakteristiek:
Achilles '29 – ADO Den Haag Vrouwen 1 - 9 (1 - 3)

Scoreverloop: 24. Pia Rijsdijk 0-1, 31. Myrthe van de Laar 1-1, 41. Marisa Olislagers 1-2, 45. Marisa Olislagers 1-3, 49. Pia Rijsdijk 1-4, 52. Pia Rijsdijk 1-5, 57. Nadine Noordam 1-6, 59. Pia Rijsdijk (strafschop) 1-7, 77. Pia Rijsdijk 1-8, 78. Marisa Olislagers 1-9

Scheidsrechter: Stef Bogers

Gele kaart: 25. Charel Hendriks 74. Marisa Olislagers

Opstellingen:
Achilles '29: Lisa Blankestein, Amber Mutsaers, Melissa Evers ©, Julia Ibes, Sophie Cobussen, Joy Kersten (88. Remy van der Windt), Glenda van Lieshout, Myrthe van de Laar (72. Danischa Bruins), Demi ter Maat, Annerens Tijm, Charel Hendriks (62. Mariken Kroon)

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Sabine Kuilenburg (49. Celainy Obispo), Ambèr Verspaget, Priscilla Mesker, Sharona Tieleman, Nadine Noordam (61. Taylor Ziemer), Annouk Boshuizen, Marisa Olislagers, Chasity Grant, Pia Rijsdijk ©, Maartje Looijen (61. Nance van der Meer)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen