Terug naar resultaten
Excelsior / Barendrecht 2 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 07 september 2018 19:30u
  • Van Donge & De Roo Stadion

Een domper voor ADO Den Haag Vrouwen in de openingsronde van de nieuwe voetbaljaargang. Als gast in het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior/Barendrecht ging de equipe van Arend Regeer met 2-0 de bietenbrug op.

Met de uitwedstrijd tegen de Kralingse formatie stond voor de club uit de Residentie een herhaling van het slotstuk van vorig seizoen op de agenda. Toen schonken de inmiddels vertrokken Eline Koster en Lauren Delleman ADO Den Haag een 1-2 overwinning. Ditmaal waren het echter de roodzwarten die mochten triomferen.

Na een klein half uur zette Victoria Pelova de eerste Haagse kans van het seizoen 2018-2019 op haar naam. De 19-jarige aanvoerster probeerde een fraaie aanval op de linkerflank met een doelpunt te bekronen. Hoewel de inzet buiten het bereik van doelvrouw Isa Pothof was, bleef het openingsdoelpunt uit. De bal rolde langs de paal.

Luttele minuten later eindigde een vrije trap van Frederique Nieuwland pardoes op het hoofd van Koster, die vorig seizoen nog in de Hofstad onder contract stond. De handen van Barbara Lorsheyd voorkwamen een Rotterdams feestje. Helaas nam Excelsior Barendrecht niet veel later alsnog de leiding. Na knap voorbereidend werk rondde Jolina Amani op fraaie wijze af: 1-0.

Na de 1-0 liet ADO Den Haag zich gelden. Een doelpunt van Sharon Kok werd afgekeurd na een overtreding op Isa Pothof. Ook kwam Pelova nog in een één-op-één met diezelfde Pothof. Als onze oud-keepster niet tijdig haar doel had verkleind, dan was de 1-1 een feit geweest.

Excelsior Barendrecht startte de tweede helft met een aantal mogelijkheden, die uiteindelijk ook leidden tot de 2de goal. In de 54ste minuut bleek een kopbal van Nidia Bos uit een corner te machtig voor Lorsheyd: 2-0. Diezelfde Lorsheyd redde daarna wel inzetten van zowel Amani, Sherallin Henriquez als Nikki IJzerman.

Ondanks de 2-0 achterstand weigerde ADO Den Haag de handdoek in de ring te gooien. Met een zeer actieve Maartje Looijen werden de Groen-Gelen nog een aantal keren gevaarlijk, o.a. via de voor Taylor Ziemer ingevallen Pia Rijsdijk, helaas zonder succes. Ook in de slotfase mocht het niet zo zijn. Romy Speelman schoot van afstand een metertje naast.

Het absolute slotakkoord kwam op naam van Annouk Boshuizen, die op maat werd bediend door Pelova. Echter vormde uitblinkster Pothof ook ditmaal een fikse sta-in-de-weg. Nee, voor de dames van ADO Den Haag zat het er vandaag niet meer in. Dan moet het maar gebeuren tegen rivaal Ajax, die op zondag 16 september om 12:30 uur in het Cars Jeans Stadion op visite komt.

Karakteristiek:
Excelsior/Barendrecht – ADO Den Haag Vrouwen 2 - 0 (1 - 0)

Scoreverloop: 37. Jolina Amani 1-0, 54. Nidia Bos 2-0

Scheidsrechter: M. Vink

Gele kaart: 24. Frederique Nieuwland, 62. Lianne Bruijs, 71. Marisa Olislagers

Opstellingen:
Excelsior/Barendrecht: Isa Pothof, Nikki Ridder, Nidia Bos, Frederique Nieuwland ©, Nikki IJzerman (84. Kim Hendriks), Eline Koster, Carmen Simonis, Jolina Amani (80. Sharona Versluis), Sherallin Henriquez, Lianne Bruijs (77. Renée Zoutewelle), Marthe van Erk

ADO Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Amber Verspaget (67. Allyssa Daal), Sharon Kok (67. Nance van der Meer), Romy Speelman, Priscilla Mesker, Annouk Boshuizen, Marisa Olislagers, Victoria Pelova ©, Maartje Looijen, Taylor Ziemer (67. Pia Rijsdijk), Sharona Tieleman

 

Auteur: Mitchel Pronk

Fotograaf: Peter Looijen