Terug naar resultaten
ADO Den Haag 0 - 2 AFC Ajax
  • KNVB Beker
  • Vrijdag 13 april 2018 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
Het is ADO Den Haag Vrouwen helaas niet gelukt om door te dringen tot de halve finales van de KNVB Beker. De formatie van trainer Arend Regeer was niet opgewassen tegen aartsrivaal Ajax: 0-2.

Het eerste wapenfeit van het beladen treffen in het Cars Jeans Stadion kwam tot stand uit een dood spelmoment. Inessa Kaagman schoot een vrije trap in de handen van Barbara Lorsheyd. ADO Den Haag Vrouwen speelde zich bij vlagen knap onder de druk van Ajax uit. Met name Chasity Grant maakte gebruik van de ruimte die achter de laatste linie van de regerend landskampioen lag. Zowel ADO Vrouwen als Ajax slaagde er echter niet in om de druk bezochte wedstrijd met een vroege treffer te bekronen.
Na een evenwichtige openingsfase creëerde Kelly Zeeman de eerste kans van formaat door de bal van grote afstand kiezelhard op de lat te schieten. Via de rug van Lorsheyd kwam de bal in de kluts terecht bij Marjolein van den Bighelaar, die de kans om middels een rebound tot scoren te komen onbenut liet. Ajax had het vizier sowieso niet echt op scherp staan. Niet veel later zag Sisca Folkertsma haar kopbal namelijk uit de lucht geplukt worden door Lorsheyd, die een sterke pot zou gaan keepen.

Een klein kwartier voor rust kreeg Loïs Oudemast een kans voor open doel, nadat de arbitrage  door liet spelen na een overtreding van Van den Bighelaar op Allyssa Daal langs de zijlijn. Op dezelfde plek werd Sabine Kuilenburg niet veel later het slachtoffer van een keiharde overtreding. Gele kaarten bleven uit in een eerste helft die beëindigd zou worden met een afzwaaier van Stefanie van der Gragt.Kort na de tijdelijke onderbreking moest Kuilenburg het veld verlaten. De ervaren last van de tackle uit de eerste helft bleek te groot. Met Sharona Tieleman vers op het veld manoeuvreerde Van den Bighelaar zich al snel in scoringsrijke positie. Tot ieders opluchting aan Haagse zijde voorkwam een wereldreflex van Lorsheyd dat de roodwitten aan de leiding kwamen. Helaas was de opluchting slechts van korte duur. In de 51ste minuut brak Desiree van Lunteren de ban door een vrije trap van Merel van Dongen in de korte hoek te koppen: 0-1. Onnodig, dat was het tegendoelpunt zeker te noemen.
Jammer genoeg liet de margeverdubbeling van de equipe van coach Benno Nihom niet lang op zich wachten. Een klein kwartier na rust schoot Kaagman met scherp na een draai om haar eigen as in het strafschopgebied van ADO Den Haag Vrouwen. Een lage schuiver betekende de 0-2. Voor ADO Den Haag Vrouwen brak vervolgens een fase aan waarin het alles-of-niets moest gaan spelen. Kansen zouden er nog wel komen. Zo schoot Romy Speelman een vrije trap slechts luttele centimeters langs de linkerpaal en knalde de in het veld gekomen Marthe van Erk de bal na een mooi opgezette aanval over en naast het Amsterdamse doel. Tussendoor tikte Lorsheyd een voorzet van Van Dongen uit de kruising.

De wedstrijd ging als een nachtkaars uit. ADO Den Haag Vrouwen werd uitgeschakeld in het bekertoernooi. Wat dit seizoen rest zijn duels in de B-poule van de Eredivisie Vrouwen. Te beginnen thuis tegen VV Alkmaar, komende vrijdag om 19:30 uur.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – Ajax 0 - 2 (0 - 0)

Scoreverloop: 51. Desiree van Lunteren 0-1, 59. Inessa Kaagman 0-2

Scheidsrechter: B. Oosterlaken

Aantal toeschouwers: 1123

Opstellingen: ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd ©, Sharon Kok (68. Marthe van Erk), Priscilla Mesker, Carmen Simonis, Nadine Noordam, Sabine Kuilenburg (49. Sharona Tieleman), Victoria Pelova, Allyssa Daal, Shanique Dessing (71. Vesna Veltrop), Romy Speelman, Chasity Grant

Ajax: Lize Kop, Liza van der Most, Stefanie van der Gragt, Merel van Dongen, Davina Philtjens, Sisca Folkertsma (68. Linda Bakker), Loïs Oudemast ©, Inessa Kaagman (72. Nicky van den Abbeele), Desiree van Lunteren (80. Lucienne Reichardt), Marjolein van den Bighelaar, Kelly Zeeman

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Dennis Simonis

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Dennis Simonis