Terug naar resultaten
Excelsior / Barendrecht 0 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 23 maart 2018 19:30u
  • Van Donge & De Roo Stadion
De eerste overwinning van ADO Den Haag Vrouwen in de B-groep van de Eredivisie Vrouwen is een feit. Nadat de club uit de Hofstad voor de rust al redelijk spel op de mat had gelegd, toonde het zich na de theepauze in doelpuntrijk opzicht de betere van Excelsior/Barendrecht: 0-3.

Op Sportpark De Bongerd stuurde keuzeheer Arend Regeer een ietwat gewijzigde basisopstelling de wei in. Dit om zo veel mogelijk speelsters minuten te gunnen. Romy Dalebout verving Barbara Lorsheyd onder de lat en ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Achilles '29 (2-2) van afgelopen vrijdag waren ook Nikki Ridder en Romy Speelman verzekerd v­an een basisplaats.Hoewel het spel in het begin van het competitieduel met Excelsior/Barendrecht wat onwennig oogde, was ADO Den Haag Vrouwen wel de bovenliggende partij. Nadat doelvrouw Dalebout een uitstekende redding richting de verre hoek had moeten verrichten, zette de uitploeg een uitstekende aanval op. Shanique Dessing liet haar opponent middels een prachtige actie achter zich en legde de bal af op Nadine Noordam, wiens schot werd gepakt door Isa Pothof. Na een klein half uur vormde diezelfde Pothof tevens een sta-in-de-weg bij een inzet van Annouk Boshuizen, die in balbezit was gekomen nadat Victoria Pelova in de kleine ruimte uitstekend aan de bal was gebleven. Nog geen tien minuten later waren Boshuizen en Pelova ook betrokken bij een fraaie combinatie, een één-twee. Het huzarenstukje resulteerde in een schot op de binnenkant van de paal. Onfortuinlijk was dat de bal net niet over de doellijn rolde.
Eind eerste helft schoot Romy Speelman een vrije trap over. De ruststand betrof zodoende 0-0. Gelukkig werd in helft twee orde op zaken gesteld. Na een klein uur legde Pelova op de linkervleugel aan voor een vrije trap vanaf een meter of twintig. Met een stuit verdween de bal in één keer in de korte hoek: 0-1. Een minuut eerder was Boshuizen reeds verwikkeld geraakt in een één-tegen-één met Pothof. Toen wist de EBV-keepster nog wel redding te brengen.

Kort na de openingstreffer onderschepte Dalebout een doelpuntrijke mogelijkheid van Sherallin Henriquez, die met een wippertje tot scoren hoopte te komen. Echt gevaarlijk werden de gastvrouwen echter niet meer in het restant van het treffen. Dit terwijl ADO Den Haag Vrouwen vrolijk verder ging met waar het mee bezig was: het creëren van kansen. Het gevolg daarvan was dat Noordam vanuit de kluts de 0-2 op het scoreformulier kon plaatsen. Nog geen vijf minuten na de margeverdubbeling kon Pelova uit een voorzet van Dessing de 0-3 langs Pothof schieten. De laatste kans van de wedstrijd kwam op naam van Boshuizen, die jammer genoeg een teenlengte tekort kwam om een perfecte bal van Carmen Simonis vanaf rechts af te werken. Voor het resultaat was het – gelukkig – echter niet bepalend.

Karakteristiek:
Excelsior/Barendrecht – ADO Den Haag Vrouwen 0 - 3 (0 - 0)

Scoreverloop:
58. Victoria Pelova 0-1, 64. Nadine Noordam 0-2, 66. Victoria Pelova 0-3
Scheidsrechter: Franklin BergGele kaart:
Aantal toeschouwers: 250 

Opstellingen:
Excelsior/Barendrecht:
Isa Pothof, Lianne Bruijs, Nidia Bos, Frederique Nieuwland ©, Joska Stokkers (70. Iris Zoon), Annemiek Kruijthof, Sharona Versluis (76. Solange de Smit), Nikki IJzerman, Sherallin Henriquez, Kim Hendriks, Joline Amani (15. Corina Luijks)

ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout, Nikki Ridder (52. Allyssa Daal), Sabine Kuilenburg, Sharon Kok, Priscilla Mesker ©, Nadine Noordam (75. Sharona Tieleman), Romy Speelman, Victoria Pelova, Shanique Dessing, Annouk Boshuizen, Carmen Simonis
Auteur: Mitchel Pronk