Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 1 vv Alkmaar
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 23 februari 2018 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
Helaas, het mocht niet zo zijn. ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond naast een ticket gegrepen voor deelname aan de play-offs om de titel van de Eredivisie Vrouwen. VV Alkmaar werd na de rust met 2-1 aan de kant gezet, maar dat bleek niet voldoende voor plek vijf.

Zelf winnen en hopen dat de resultaten op de andere velden gunstig uitvallen. Met die insteek benaderde ADO Den Haag Vrouwen de thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar. In de beginfase was duidelijk te zien dat de ploegen zo min mogelijk fouten probeerden te maken. Het spel golfde op en neer, maar kansen van formaat lieten (lang) op zich wachten.
In de eerste dertig minuten waren de Noord-Hollanders geen enkele keer in de buurt van het doel van Barbara Lorsheyd gekomen. Namens het elftal van trainer Arend Regeer schoot Victoria Pelova de bal voorlangs en stelde Vesna Veltrop keepster Pauline Quaye met een schot van afstand op de proef. Opvallend was dat het spel in de openingsfase vooral plaatsvond op de rechterflank. Chasity Grant kreeg zodoende veel te doen.

Naarmate de eerste helft vorderde had ook Maartje Looijen veel werk te doen. De toenemende dreiging vanaf de linkervleugel resulteerde in een vrije trap. Veltrop nam plaats achter de bal, maar vond Quaye op haar weg. Tussentijds profiteerde VV Alkmaar van Haags balverlies op het middenveld. Het gevolg: een gekruld schot van Gisele de Win richting de linkerkruising. Lorsheyd zag de bal een metertje over het doel eindigen.Kort na de theepauze had Sharon Kok een enorm aandeel in een Haagse aanval. Van afstand schoot ze de bal snoeihard op de lat, waarna Quaye er alle moeite mee had om de bal te controleren. Dit stelde Kok in de gelegenheid om van dichtbij op het vijandelijke doel te koppen. De roodhemden kregen de bal vervolgens enigszins fortuinlijk weggewerkt. Echter, ADO Vrouwen veroverde de bal opnieuw. Een schot van Kok eindigde maar net over de lat.
Ruim tien minuten na de rust belandde een voorzet van Looijen bij Nadine Noordam, die op haar beurt in de kluts de geheel vrijstaande Annouk Boshuizen wist te bedienen. Uiterst kalm tikte laatstgenoemde de bal van dichtbij in de rechter benedenhoek: 1-0. Hoewel de formatie uit de Residentie na de openingstreffer druk bleef zetten op het doel van de bezoekers, ontwikkelden de gasten mogelijkheden via De Win (afstandsschot hard over het doel) en competitietopscorer Katja Snoeijs (schot van afstand en een kopbal uit een corner).

Met nog een kleine twintig minuten op de klok kreeg Victoria Pelova vrije doortocht. Oog-in-oog met Quaye tikte ze de bal eenvoudig in de linkerhoek: 2-0. Dit dankzij de fysieke arbeid van Grant, die al liggend op de grond in balbezit bleef met meerdere speelsters van VV Alkmaar om zich heen. Lang mocht ADO Den Haag Vrouwen echter niet genieten van de uitbreiding van de marge. De aanval die uit de aftrap volgde eindigde met een doelpunt. Snoeijs schoot de bal hard in de uiterste hoek: 2-1.

In het slot van de wedstrijd probeerden de groengelen nog aanspraak te maken op een ruimere overwinning, maar gescoord werd er niet meer. Het had ook niet meer uitgemaakt. De resultaten op de andere velden zorgden ervoor dat onze club niet mag deelnemen aan de play-offs. Wat rest zijn wedstrijden in het rechterrijtje van de competitie.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar 2 - 1 (0 - 0)

Scoreverloop: 56. Annouk Boshuizen 1-0, 71. Victoria Pelova 2-0, 72. Katja Snoeijs 2-1

Scheidsrechter: M. Vink

Gele kaart: 50. Jamie Altenaar

Aantal toeschouwers: 654

Opstellingen:ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd ©, Allyssa Daal, Sabine Kuilenburg, Sharon Kok, Sharona Tieleman, Vesna Veltrop, Victoria Pelova, Nadine Noordam, Chasity Grant, Annouk Boshuizen, Maartje Looijen (86. Shanique Dessing)

VV Alkmaar: Paulina Quaye, Jasmijn Duppen, Jamie Altelaar, Gisele de Win (85. Amber Wuring), Katja Snoeijs ©, Kerstin Casparij, Simone Kets, Silvie van der Plas (70. Elizabeth Zwerver), Anna Knol (46. Amy Visser), Jaimy Visser, Niekie Pellens

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen