Terug naar resultaten
ADO Den Haag 0 - 1 FC Twente
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 10 november 2017 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
Kansen in overvloed, maar helaas geen doelpunt(en) voor de vrouwen van ADO Den Haag. FC Twente scoorde, hield tegen en kroop door het oog van de naald: 0-1.

In de eerste fase van het competitieduel was er maar één ploeg de baas in de Residentie: ADO Den Haag Vrouwen. De verdedigende linie van FC Twente werd flink op de proef gesteld, veelal door de aanvallende intenties van Victoria Pelova. Na een fraaie individuele actie vanaf links toverde Pelova een schot richting de verre hoek uit de hoge hoed. Doelvrouw Nicky Evrard wist het schot nog maar net te kraken. Even later was het opnieuw Pelova die, na een knappe balverovering op randje zestien en een korte maar fraaie dribbel, een schot richting de verre hoek wist te produceren.Kans nummer drie kwam op naam van Shanique Dessing, wiens inzet een corner tot gevolg had. Eindstation van de hoekschop was Chasity Grant. Ze schoot de bal over het doel van FC Twente. ADO Den Haag Vrouwen bleef de bovenliggende partij. De formatie van trainer Arend Regeer speelde een sterke pot en kwam halverwege de eerste helft opnieuw bijna op voorsprong. Marthe van Erk liet een voorzet vanaf links al dan niet bewust lopen, waardoor de bal door Grant kon worden teruggelegd bij Nadine Noordam. Jammer genoeg eindigde het schot van laatstgenoemde in de handen van Evrard.
Tegen de verhouding in kwam FC Twente aan de leiding. Lorsheyd voorkwam een voorzet van Renate Jansen. Echter kwam deze inzet ongelukkig via Lauren Delleman bij Ellen Jansen. Zij werd in staat gesteld om de bal vanaf een meter of twee in een leeg doel te schuiven: 0-1. Teleurstellend, helemaal omdat een Tukkerse treffer tot aan dat moment niet in de lucht hing. De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat het spelbeeld na de openingsgoal veranderde. Nadat de regen met bakken uit de hemel was komen vallen, kwamen de Hoofdstedelingen steeds vaker op eigen helft te spelen. Eventjes was het alle hens aan dek.

Ook in het begin van de tweede helft had ADO Den Haag Vrouwen er moeite mee een antwoord te vinden op het spel van FC Twente. De druk op het doel van Lorsheyd bleef groot. Echter was het de thuisploeg die de eerste schoten op doel in huis had. Een afstandspoeier van Noordam werd door Evrard nog maar net over de lat getikt. Vervolgens slaagden Van Erk (kans na een lage voorzet van Grant), Priscilla Mesker (schot van afstand) en Pelova (diagonale poging voorlangs) er jammer genoeg niet in om de trekker over te halen. Namens FC Twente kon Renate Jansen een voorzet net niet afronden.

Halverwege het tweede bedrijf volgden de kansen van formaat elkaar in rap tempo op. ADO Vrouwen creëerde, net zoals tijdens het begin van het duel, weer het meeste gevaar. Pelova kwam oog-in-oog te staan met Evrard, maar trof de rechterpaal. Grant manoeuvreerde zich daarna in eenzelfde soort positie. Ditmaal eindigde het schot van de thuisploeg in de handen van de keepster. FC Twente, dat slechts een zwakke inzet van Joëlle Smits wist te noteren, stond op dat moment vol onder druk.

Ook in de absolute slotfase had de thuisploeg het duel nog naar zich toe kunnen trekken, maar het werd helaas zo'n avond waarop het gewoon niet zo mocht zijn. Voorzetten van de uiteindelijke woman of the match Sharona Tieleman bereikten respectievelijk Pelova en Grant, die in de dying seconds de ultieme kans kreeg om de 1-1 te maken. Van dichtbij schoot zij de bal echter op Evrard.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente 0 - 1 (0 - 1)

Scoreverloop: 24. Ellen Jansen 0-1

Scheidsrechter: L. van Dokkum

Aantal toeschouwers: 408

Opstellingen:

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd ©; Sabine Kuilenburg (55. Allyssa Daal), Lauren Delleman (87. Annouk Boshuizen), Priscilla Mesker, Sharona Tieleman; Romy Speelman, Victoria Pelova, Nadine Noordam; Chasity Grant, Marthe van Erk (82. Carmen Simonis), Shanique Dessing

FC Twente: Nicky Evrard; Maud Roetgering (77. Licia Darnoud), Kika van Es, Andrine Tomter, Ashleigh Weerden; Cheyenne van den Goorbergh, Sherida Spitse ©, Ellen Jansen; Bente Jansen (67. Jassina Blom), Joëlle Smits (90+1. Sabrine Ellouzi), Renate Jansen

 

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen