Terug naar resultaten
ADO Den Haag 3 - 1 Excelsior / Barendrecht
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 29 september 2017 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de competitie. Excelsior Barendrecht werd met 3-1 verslagen. Ondanks de ruime zege bleef het lang spannend.

Eén wijziging in de basisopstelling van de thuisploeg ten opzichte van het beladen uitduel met Ajax (0-0) van afgelopen vrijdagavond. Lauren Delleman maakte tegen competitiedebutant Excelsior Barendrecht weer deel uit van de eerste elf.

De ploeg van Arend Regeer was allerminst van plan om Excelsior Barendrecht in de wedstrijd te laten komen. De uitploeg kwam met de schrik vrij toen een gevaarlijke voorzet van Victoria Pelova door niemand kon worden binnengetikt. Doelpoging twee werd echter wel met een doelpunt bekroond. Priscilla Mesker gaf de bal aan Nadine Noordam, die vanaf de linkervleugel richting het penaltygebied van de gasten dribbelde en daarbij uitstekend het overzicht hield. Doelvrouw Sofie van Houtven stond ver voor haar doel. Te ver. Noordam zag haar geplaatste lobbal van grote afstand in de verre hoek dalen: 1-0.

In de beginfase was er maar één ploeg die het spel maakte: ADO Den Haag Vrouwen. De dreiging richting het doel van Van Houtven was enorm. Aan de andere kant van het veld schoot Sharona Versluis een freekick van randje zestien gevaarlijk naar het Haagse doel. Een schitterende redding van keepster Barbara Lorsheyd richting de korte hoek voorkwam een gelijkmaker. In de periode daarvoor waren beide ploegen er overigens in geslaagd om vanuit buitenspelpositie de touwen te bollen. Tot tweemaal toe werd een treffer – terecht - afgekeurd.

Noordam sloot het eerste bedrijf af met een snoeihard schot op de lat en ook vlak na de doelwissel was zij de gevaarlijkste vrouw aan de zijde van de Hofstedelingen. De nummer tien creëerde meerdere kansen, maar kon niet voor een margeverdubbeling zorgen. Kort daarna kwam Excelsior Barendrecht goed weg toen de vingertoppen van Van Houtven en de onderkant van de lat een vrije trap van Romy Speelman uit het doel hielden. Verder verscheen ook Pelova meermaals voor het doel van de withemden en werd Lauren Delleman gevaarlijk met een prachtige volley uit een hoekschop.

Ruim twintig minuten voor het einde kregen de groengelen loon naar werken dankzij een gouden wissel van trainer Arend Regeer. Marthe van Erk stond koud binnen de lijnen toen zij een strakke voorzet van Carmen Simonis hard in het doel kon schieten: 2-0. Daar bleef het niet bij, want nog geen tien minuten later gooide Pelova het duel op slot door een vanuit de achterhoede opgezette aanval te bekronen met de 3-0 door oog-in-oog met Van Houtven koel te blijven.

Helaas kwam het uiteindelijk nog wel tot een eretreffer voor de gasten. Na voorbereidend werk van Corina Luijks wist de in het veld gekomen Solange de Smit Lorsheyd in de kluts te verschalken: 3-1. Echter, het mocht de pret niet drukken. ADO Vrouwen slaagde er immers in haar eerste driepunter van het seizoen te behalen.

Smet op de wedstrijd was het uitvallen van Zoï van de Ven aan de kant van Excelsior Barendrecht. De aanvoerster van de Rotterdammers moest het veld voor rust per brancard verlaten met een op het eerste oog ernstige knieblessure. ADO Den Haag Vrouwen wenst haar een voorspoedig herstel toe.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Barendrecht 3 - 1 (1 - 0)

Scoreverloop: 10. Nadine Noordam 1-0, 69. Marthe van Erk 2-0, 77. Victoria Pelova 3-0, 90+1. Solange de Smit 3-1

Scheidsrechter: L.J. van der Helm

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Allyssa Daal, Sabine Kuilenburg, Lauren Delleman, Priscilla Mesker, Victoria Pelova, Romy Speelman (80. Annouk Boshuizen), Nadine Noordam, Nance van der Meer (67. Marthe van Erk), Carmen Simonis en Sharona Tieleman

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen