Terug naar resultaten
AFC Ajax 0 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 22 september 2017 19:30u
  • Sportpark De Toekomst

De ene puntendeling is de andere niet. Waar er na het openingsduel van het seizoen nog een lichte mineur heerste in het kamp van de ADO Den Haag Vrouwen, daar hielden de speelsters vrijdagavond een trots gevoel over aan een verkregen punt. Met flink wat strijd en passie werd op bezoek bij aartsrivaal Ajax de brilstand gehandhaafd. 

Het vrouwenteam van ADO Den Haag bestreed Ajax met een aantal wijzigingen in de basisformatie ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (2-2) van twee weken geleden. Suzanne Admiraal, Lauren Delleman en Marthe van Erk maakten plaats voor Shanique Dessing, Sabine Kuilenburg en Victoria Pelova. Een opmerkelijk gegeven was dat tien van de elf basisspeelsters van de groengelen afkomstig waren uit de jeugdopleiding van de vrouwentak van ADO Den Haag. Zij zijn bij de club uit de Hofstad 'groot' geworden en mede door hun inbreng betrof de gemiddelde leeftijd van de basisformatie ditmaal negentien jaar! Een statistisch feitje om trots op te zijn.Halverwege de eerste helft kon worden geconcludeerd dat de uitploeg fel en gretig voor de dag kwam op De Toekomst, waar Merel van Dongen na tien minuten het eerste gevaar creëerde. Sharona Tieleman zette toen haar beste beentje voor door de bal van de doellijn te werken. Ruim een kwartier later zouden de Amsterdammers via Marjolijn van den Bighelaar opnieuw gevaarlijk worden. Gelukkig eindigde de inzet voor open doel hoog over de lat, waardoor het Haagse balverlies niet werd afgestraft. Op slag van rust besloot Nance van der Meer op rechts de brommer te nemen. De regerend landskampioen zag de poging van de snelheidsduivelin rakelings naast gaan.

Pelova nam de laatste doelkans van het eerste bedrijf voor haar rekening. Nadat de speelsters uit de hoofdstad haar niet van de bal wisten te krijgen, verhinderde het zijnet van het doel van keepster Lize Kop een Haagse openingstreffer. Na de tijdelijke onderbreking was het doelvrouw Barbara Lorsheyd die het geluk aan haar zijde had. Een kleine tien minuten nadat Sharon Kok de geblesseerd afgehaakte Sabine Kuilenburg had afgelost, schoot Toni Payne de bal namens Ajax op de paal. Ondanks dat de brilstand nog altijd op het scorebord stond, was het schouwspel zeker het bekijken waard. En met het 'Haagse kwartiertje' in aantocht was alles nog mogelijk. 

Dertien minuten voor het einde wist ADO Den Haag Vrouwen een glansrijke aanval af te leveren. Pelova, Tieleman en de in het veld gekomen debutant Chasity Grant waren erbij betrokken. Kop bracht redding en moest dat later wederom doen toen Nadine Noordam een uithaal van afstand uit de hoge hoed toverde. De vingertoppen van de Ajax-keepster voorkwamen een doelpunt voor de equipe van trainer Arend Regeer. Tussendoor had ook Ajax nog geprobeerd om gevaarlijk te worden, maar mede door een aantal uitstekende onderscheppingen van Romy Speelman bleef een roodwit feestje uit. De brilstand bleef gehandhaafd. Een gelijkspel met een goud randje.

Karakteristiek:

Ajax – ADO Den Haag Vrouwen 0 - 0 (0 – 0)

Scheidsrechter: Bastiaan Evers

Aantal toeschouwers: 435

Opstellingen:

Ajax: Lize Kop; Liza van der Most, Merel van Dongen, Nicky van den Abbeele (65. Kelly Zeeman), Inessa Kaagman; Lucienne Reichardt, Loïs Oudemast ©, Sisca Folkertsma; Lindsey Keizerweerd (65. Davina Philtjens), Marjolijn van den Bighelaar, Toni Payne (75. Linda Bakker)

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd ©; Allyssa Daal, Sabine Kuilenburg (51. Sharon Kok), Priscilla Mesker, Sharona Tieleman; Nadine Noordam, Carmen Simonis, Romy Speelman; Nance van der Meer (74. Chasity Grant), Victoria Pelova (90+2. Annouk Boshuizen), Shanique Dessing

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Dennis Simonis