Terug naar resultaten
AFC Ajax 2 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 19 mei 2017 18:30u
  • Sportpark De Toekomst
ADO Den Haag Vrouwen is er vrijdagavond niet in geslaagd om de op één na laatste wedstrijd van het seizoen met een goed resultaat af te sluiten. Op sportpark De Toekomst werd door een laat doelpunt met 2-1 verloren van Ajax, dat zich voor het eerst in haar historie tot landskampioen kroonde.

Welgeteld twaalf minuten waren er verstreken voordat Ajax in eigen huis de leiding nam. Een voorzet op maat vanaf de linkerflank van Marlous Pieete kwam terecht bij Inessa Kaagman, die wel raad wist met het buitenkansje en de bal achter doelvrouw Jennifer Vreugdenhil schoot: 1-0.

Halverwege de eerste helft stelde ADO Den Haag Vrouwen zichzelf in de gelegenheid om de gelijkmaker op het scorebord te noteren. Tot tweemaal toe zelfs. Nadat een afstandsschot van Michelle Vrieling door keepster Elixabete Sarasolo Nieto ternauwernood kon worden gepareerd, belandde de bal in de daaropvolgende corner in de kluts bij Sharona Tieleman. Echter, opnieuw bracht Sarasola redding.

Hoewel Ajax nog wel het overwicht had, mengde de formatie van trainer Arend Regeer zich steeds nadrukkelijker in het spel. Het gevolg: een gelijkmaker in de blessuretijd van de eerste helft. Een goede voorzet van Nance van der Meer bereikte Nadine Noordam, die beheerst afrondde: 1-1.
In de vijftigste minuut, kort nadat bleek dat Victoria Pelova niet verder kon spelen nadat zij al in de eerste helft geblesseerd was geraakt, kreeg ADO Vrouwen de kans op 1-2. Na goed voorbereidend werk van Noordam slaagden de in het veld gekomen Eline Koster en Van der Meer er helaas niet in om een dot van een kans tot doelpunt te promoveren. Halverwege de tweede helft hadden de groengelen opnieuw het geluk niet aan hun zijde. Ajax hield de bal toen nog maar net uit het doel.

Kort daarvoor ontsnapte de brigade uit de Hofstad aan een achterstand. Dit dankzij een prima redding van Vreugdenhil. Toen Marjolijn van den Bighelaar niet veel later een inzet net niet in het doel zag verdwijnen, wist ADO Den Haag Vrouwen dat de kans op het behalen van de volle buit nog altijd aanwezig was. Het slot van het treffen eindigde echter met een enorme domper. Nadat Isa Pothof - die de gekwetste Vreugdenhil in de eindfase had afgelost - twee fraaie reddingen had verricht, had zij geen antwoord op een laag schot van Van den Bighelaar op aangeven van Loïs Oudemast: 2-1.

Hoewel de uitploeg puntloos huiswaarts keerde, hoefde het zich zeker niet te schamen voor de prestatie die vanavond op de mat werd gelegd. De nieuwe kampioen had het bij vlagen flink lastig met onze vrouwen. Voor de ploeg van Arend Regeer komt er komende vrijdag (19:30 uur) een einde aan het seizoen 2016-2017. De formatie uit de Residentie treedt dan in eigen huis aan tegen FC Twente. Voor u de laatste kans om onze vrouwen met een goed resultaat de zomerstop in te juichen. Mis het niet!
Karakteristiek:

Ajax – ADO Den Haag Vrouwen 2 - 1 (1 - 1)

Scoreverloop: 12. Inessa Kaagman 1-0, 45+1. Nadine Noordam 1-1, 90. Marjolijn van de Bighelaar 2-1

Gele kaarten: 62. Yvette van der Veen, 82. Priscilla Mesker

Scheidsrechter: Robin Punt

Aantal toeschouwers: 800-1000

Opstellingen: Ajax: Elixabete Sarasolo Nieto; Anouk Hoogendijk, Daphne Koster ©, Kelly Zeeman, Davina Philtjens (40. Lucienne Reichardt); Inessa Kaagman (75. Betsy Hassett), Desiree van Lunteren, Loïs Oudemast; Marlous Pieete (58. Antoinette Payne), Marjolijn van den Bighelaar, Merel van Dongen

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil (84. Isa Pothof); Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Priscilla Mesker, Mijke Roelfsema; Victoria Pelova (49. Eline Koster), Michelle Vrieling, Nadine Noordam; Nance van der Meer, Marthe van Erk (72. Lindsey Keizerweerd), Sharona Tieleman
Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen