Terug naar resultaten
ADO Den Haag PSV
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 12 mei 2017 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft zich gerevancheerd voor de onverdiende nederlaag die afgelopen vrijdag werd geleden tegen PSV. Een werelddoelpunt besliste het treffen in Haags voordeel: 2-1.

Een kampioenschap zat er bij voorbaat al niet in voor ADO Den Haag Vrouwen. Toch wilde de ploeg van trainer Arend Regeer proberen om de huid zo duur mogelijk te verkopen tegen PSV. Al was het alleen maar om zich te revancheren voor de 2-0 nederlaag die vorige week werd geleden tegen de Eindhovenaren. De formatie uit de Hofstad had toen het betere van het spel, maar verloor toch.

Beide clubs begonnen afwachtend aan het treffen in de Residentie. PSV deelde de eerste speldenprikjes uit. Een schot van Jeslynn Kuijpers kon maar net worden gepareerd door doelvrouw Jennifer Vreugdenhil en Sabine Kuilenburg toonde haar verdedigende kwaliteiten door twee schoten op doel van Yvonne van Schijndel te blokkeren. ADO Den Haag Vrouwen zocht het gevaar via de vleugels. 

Na ruim een kwartier kwamen de Noord-Brabanders aan de leiding in het Kyocera Stadion. Kuijpers ontglipte zich aan de achterhoede van de thuisploeg en bleef koel toen zij oog-in-oog met Vreugdenhil vanaf het rechterdeel van de zestien doel trof: 0-1. Zonde, want echt gevaarlijk waren de blauwhemden tot dusver niet geweest.

In aanloop naar de rust probeerde ADO Den Haag Vrouwen zich terug in de wedstrijd te knokken. Een schot van Nadine Noordam werd helaas afgevlagd vanwege buitenspel en een afstandsknal van Lindsey Keizerweerd kende de linkerzijde naast het doel als eindbestemming. Op slag van rust tekenden de groengelen echter alsnog aan voor een welverdiende gelijkmaker. Keizerweerd stoomde op op de linkerflank, legde de bal breed en zag de oplettende Marthe van Erk doel treffen: 1-1.

Ook in de beginfase van het tweede bedrijf had Keizerweerd het op haar heupen. Met diverse fraaie slaloms boezemde zij haar directe opponenten behoorlijk wat angst in. Eén van haar acties resulteerde in balbezit van Michelle Vrieling, die van binnen het strafschopgebied stuitte op keepster Angela Christ. De rebound was voor Van Erk, maar ook haar inzet verdween niet tussen de palen. 

Net toen de regen plaats maakte voor wat zonnestralen kreeg ADO Den Haag Vrouwen haar fans voor de tweede maal van de banken. Vanaf een meter of 35 schoot Jessie van Leeuwen een vrije trap ongenadig hard in de diagonale kruising: 1-2. Het moet wel heel gek lopen of dit doelpunt zal niet tot de treffer van de maand mei worden verkozen.

Na de verkregen voorsprong bleef ADO Den Haag Vrouwen kans op kans krijgen. Invalster Eline Koster pegelde de bal snoeihard op de lat en ook Van Erk werd nog in de gelegenheid gesteld om de marge te vergroten. Hetzelfde gold tevens voor Noordam, die in de slotminuut net niet goed uit kwam met haar passen. PSV probeerde het nog met vrije trappen, maar Myrthe Moorrees slaagde er niet in om de prestatie van Van Leeuwen te evenaren. De punten bleven in Den Haag. Chapeau!

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – PSV 2 - 1 (1 - 1)

Scoreverloop: 19. Jeslynn Kuijpers 0-1, 45+2. Marthe van Erk 1-1, 63. Jessie van Leeuwen 2-1

Scheidsrechter: Marije Deuring

Aantal toeschouwers: 329

Opstellingen:
ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Hélène Heemskerk ©, Sabine Kuilenburg (35. Jessie van Leeuwen), Priscilla Mesker, Sharona Tieleman (35. Eline Koster); Victoria Pelova (80. Carmen Simonis), Michelle Vrieling, Nadine Noordam; Nance van der Meer, Marthe van Erk, Lindsey Keizerweerd

PSV: Angela Christ © (62. Annerens Tijm); Maureen Sanders, Myrthe Moorrees, Aniek Nouwen, Melissa Evers (62. Sisca Folkertsma); Nadia Coolen, Pleun Raaymakers, Mauri van de Wetering; Jeslynn Kuipers (81. Lucie Akkerman), Vanessa Susanna, Yvonne van Schijndel

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen