Terug naar resultaten
PSV 2 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 05 mei 2017 19:30u
  • Sportpark De Herdgang

Goed voetbal, geen punten. Zo is de uitwedstrijd van ADO Den Haag Vrouwen op bezoek bij PSV kort en bondig te omschrijven. De 2-0 eindstand liep allerminst parallel met het vertoonde spel. Nadat beide ploegen in de beginfase van het duel de kat uit de boom hadden gekeken, werd PSV in de dertiende minuut voor het eerst gevaarlijk middels een net overgekopte inzet die op het dak van het doel van keepster Jennifer Vreugdenhil belandde. Ruim vijf minuten later kwam een schitterende steekbal van Nadine Noordam terecht bij Michelle Vrieling. Laatstgenoemde nam de bal goed mee, maar helaas lukte het de Eindhovenaren om de daaropvolgende voorzet onschadelijk te maken.


In de 32ste minuut leek ADO Den Haag Vrouwen haar stempel te gaan drukken op het evenwichtige treffen op De Herdgang. Noordam slaagde er vanaf de linkervleugel in om met een goede hoge bal Victoria Pelova te bedienen. De aanval stierf in schoonheid middels een snoeihard schot op de paal. Voor deze misser kreeg de uitploeg op slag van rust een dure rekening gepresenteerd. Na een goede aanval van de groengelen was het Vanessa Susanna die uit een sluwe counter tot scoren kwam: 1-0.

Ondanks de achterstand kon van het team van coach Arend Regeer worden gezegd dat het goed voor de dag kwam in Noord-Brabant. Het combinatievoetbal van de gasten was bij vlagen oogstrelend. Ook na de doelwissel lieten de ooievaars aardige dingen zien. Zo leek Pia Rijsdijk te kunnen profiteren van een foute kopbal van Myrthe Moorrees. Echter speelde ze de bal net iets te ver voor zich uit, waardoor doelvrouw Angela Christ in de één-op-één als winnares uit de strijd kwam.

Gedurende het tweede bedrijf stapelden de mogelijkheden zich op voor ADO Den Haag Vrouwen. De meest benoemenswaardige kans vormde een schot van Nance van der Meer, die Christ op haar weg vond en zodoende een schittere
nde aanval niet met een meer dan verdiend doelpunt wist te belonen. Tegen de verhouding in slaagde PSV er nadien in om de score uit te breiden. Moorrees schoot een vrije trap vanaf randje zestien in de linkerkruising, nadat Vesna Veltrop was bestraft voor hands: 2-0.
Aanstaande vrijdag vanaf 19:30 uur krijgt ADO Den Haag Vrouwen de kans om zich te revancheren voor de nederlaag die vanavond werd geleden. Dan brengt PSV een bezoek aan het Kyocera Stadion. Wellicht krijgt de brigade uit de Hofstad dan wél loon naar werken in de play-offs van de Eredivisie Vrouwen.

Karakteristiek: 

PSV – ADO Den Haag Vrouwen 2 - 0 (1 - 0)

Scoreverloop: 45. Vanessa Susanna 1-0, 85. Myrthe Moorrees 2-0

Gele kaarten: 34. Lucie Akkerman, 68. Myrthe Moorrees, 84. Vesna Veltrop

Scheidsrechter: Matthijs Jobse

Aantal toeschouwers: 321

Opstellingen: 
PSV: Angela Christ; Lucie Akkerman ©, Myrthe Moorrees, Aniek Nouwen, Vanessa Susanna; Melissa Evers (65. Kirsten Koopmans), Jeslynn Kuijpers, Pleun Raaymakers; Sisca Folkertsma (39. Nadia Coolen); Mauri van de Wetering, Vanity Lewerissa (80. Maureen Sanders)

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Hélène Heemskerk ©, Sabine Kuilenburg (86. Jessie van Leeuwen), Priscilla Mesker, Sharona Tieleman; Michelle Vrieling, Victoria Pelova, Vesna Veltrop (86. Carmen Simonis); Nance van der Meer (64. Lindsey Keizerweerd), Pia Rijsdijk, Nadine Noordam
Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Dennis Simonis