Terug naar resultaten
ADO Den Haag 0 - 1 AFC Ajax
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 21 april 2017 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
De ouverture van de play-offs in de strijd om het kampioenschap heeft voor het vrouwenteam van ADO Den Haag geen bevredigend resultaat opgeleverd. Ajax nam de punten mee naar huis: 0-1. Voor de vijfde maal dit seizoen stond vrijdagavond een treffen tussen ADO Den Haag en Ajax op het programma. Ditmaal niet in regulier competitieverband, maar in het kader van de nieuw opgezette play-offs in de strijd om de Nederlandse landstitel. Doordat de punten die in de 21 speelrondes werden behaald zijn gehalveerd, bedroeg de achterstand van de club uit de Hofstad op de koploper van de Eredivisie Vrouwen plots nog maar zeven punten. Een zege op de eeuwige aartsrivaal zou zodoende een flinke boost hebben gegeven aan de ambities van de dames van trainer Arend Regeer. Het begin van het Haags-Amsterdamse onderonsje in het druk bezochte Kyocera Stadion ontplooide zich in een tactisch schouwspel, waarin beide ploegen middels een verzorgde opbouw tot kansen probeerden te komen. Mogelijkheden bleken echter schaars in het eerste halfuur. Een scherpe voorzet van Nance van der Meer werd door Ajax ternauwernood tot corner verwerkt. Namens de Amsterdammers kopte Kelly Zeeman de bal na een voorzet vanaf de rechtervleugel hard voorlangs. 

Kort voordat een afstandsschot van Victoria Pelova uit de lucht werd geplukt door doelvrouw Elixabete Sarasolo Nieto, floot arbiter Bram Augustin een Haagse voordeelsituatie af na een overtreding op eerstgenoemde. Lindsey Keizerweerd leek door te kunnen spelen, maar het spel werd stilgelegd en Jessie van Leeuwen mocht vanaf de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen. De inzet eindigde over de muur, maar helaas ook over de lat. Het laatste kwartier van de eerste helft kreeg cachet door harde schoten van Marjolijn van den Bighelaar en Nadine Noordam.

Na de theepauze was het Ajax dat de kansenverhouding naar zich toe trok. Desiree van Lunteren en Davina Philtjens stelden Vreugdenhil op de proef alvorens Van den Bighelaar na ruim een uur de ban brak. Op aangeven van Van Lunteren schoot de 26-jarige aanvaller de bal diagonaal in de benedenhoek: 0-1. Twintig minuten voor het einde kreeg Van Lunteren de kans om het treffen te beslissen, maar ADO Den Haag slaagde er gelukkig in om een laag schot over de grond van de doellijn te werken. Zo bleef de club uit de Residentie in het duel in aanloop naar het Haags Kwartiertje.

In de staart van de krachtmeting maakte ADO Den Haag er nog bijna 1-1 van. Keizerweerd kopte een voorzet vanaf rechts hard richting doel. De weggewerkte bal kwam vervolgens terecht bij Pelova, die de bal van net buiten de zestien vol op haar pantoffel nam. Met een flinke curve draaide de bal net langs de verkeerde kant van de rechterpaal. Een jammerlijke misser van de ooievaars, die in de tweede helft flink wat counters in huis hadden. Helaas hield de Ajax-defensie zich staande. Voor ADO Den Haag is het nu zaak om zich komende vrijdag (19:30 uur) te revancheren bij FC Twente.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – Ajax 0 - 1 (0 - 0)

Scoreverloop: 61. Marjolijn van den Bighelaar 0-1

Scheidsrechter: Bram Augustin

Aantal toeschouwers: 513

Opstellingen:
ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen (80. Anouk Boshuizen), Hélène Heemskerk ©, Jessie van Leeuwen, Priscilla Mesker; Nadine Noordam (71. Michelle Vrieling), Vesna Veltrop, Victoria Pelova; Nance van der Meer, Marthe van Erk (67. Sharona Tieleman), Lindsey Keizerweerd

Ajax: Elixabete Sarasolo Nieto; Anouk Hoogendijk, Daphne Koster ©, Kelly Zeeman, Davina Philtjens; Inessa Kaagman, Desiree van Lunteren, Loïs Oudemast; Marlous Pieete, Marjolijn van den Bighelaar (83. Merel van Dongen), Ana Maria Romero Moreno (62. Chantal de Ridder)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen