Terug naar resultaten
ADO Den Haag 0 - 0 FC Twente
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zaterdag 25 maart 2017 18:30u
  • Cars Jeans Stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft zaterdagavond een vervelende nederlaag geleden in de strijd om de titel van de Eredivisie Vrouwen. Thuis tegen FC Twente werd nipt verloren: 0-2.

Al vroeg in het duel hanteerde ADO Den Haag Vrouwen een compacte speelwijze, waardoor FC Twente werd gedwongen om afstandsschoten en voorzetten richting het doel te werken. Dat zorgde echter voor behoorlijk wat gevaar voor het doel van Jennifer Vreugdenhil. Via de vingertoppen van de 22-jarige doelvrouw verdween een afstandsschot van Renate Jansen op de lat. De kopbal uit de rebound van Ellen Jansen kende het dak van het doel als eindstation.
Diezelfde Ellen Jansen stelde Vreugdenhil niet veel later opnieuw op de proef. Laatstgenoemde had een fraaie achterwaartse redding in huis om een schot vanaf een meter of dertig onschadelijk te maken. Ook daarna wist Vreugdenhil zich in positief opzicht te onderscheiden. Lineth Beerensteyn trok vanaf links naar binnen en trachtte de verre hoek te vinden. De vrouw in het blauw voorkwam dat er een Tukkerse goal kon worden genoteerd.

Halverwege de eerste helft kwam Jill Roord in een klutssituatie als winnares uit de strijd, vijf meter voor de doellijn van het doel van ADO Den Haag Vrouwen. Een wereldreflex van Vreugdenhil hield de club van trainer Arend Regeer op de been. In de resterende minuten van de eerste helft namen de Hagenaars het initiatief wat meer in handen. Nadat een corner door FC Twente kon worden geblokt, was Nance van der Meer bij een tweede hoekschop dreigend.

In het laatste kwartier voor rust was ADO Den Haag Vrouwen de bovenliggende partij. De druk naar het Enschedese doel werd groter, maar uit de counter kreeg FC Twente de grootste kans van de wedstrijd. Een voorzet van aanvoerster Maud Roetgering werd door Beerensteyn direct op doel geschoten. Met wederom een topredding hield Vreugdenhil de tussenstand op 0-0. Wel moet gezegd worden dat óók de ADO-verdedigsters daar een groot aandeel in hadden.
Na de doelwissel golfde het spel op en neer. Nadat Renate Jansen was doorgebroken op links, kon Beerensteyn de bal bij de tweede paal net niet toucheren. Kort daarna schoot Sharona Tieleman de bal aan de andere kant van het veld nipt over het doel van keepster Jade Adan. Een vervelende misser, want luttele minuten later kwam FC Twente tot scoren. Sherida Spitse kreeg de bal op randje zestien en schoot raak in de rechter benedenhoek: 0-1.

Met het ‘Haags Kwartiertje’ in aantocht voerde ADO Den Haag Vrouwen twee wissels door, waarvan er één een bijzonder tintje had. Basisdebutant Annouk Boshuizen verliet het veld voor Lisanne Grimberg, die haar rentree maakte nadat ze afgelopen zomer gestopt was. Jammer genoeg had de dubbele wissel geen positieve uitwerking op het scoreverloop. ADO Den Haag scoorde niet meer, FC Twente deed dat nog wel middels een afstandsschot van Roord: 0-2.

Karakteristiek: 

ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente 0 - 2 (0 - 0)

Scoreverloop: 60. Sherida Spitse 0-1, 81. Jill Roord 0-2

Scheidsrechter: F. Berg

Aantal toeschouwers: 423

Opstellingen:

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Jessie van Leeuwen (75. Mijke Roelfsema), Priscilla Mesker; Victoria Pelova, Carmen Simonis, Michelle Vrieling; Sharona Tieleman (66. Nadine Noordam), Annouk Boshuizen (75. Lisanne Grimberg), Nance van der Meer

FC Twente: Jade Adan; Maud Roetgering © (72. Kristina Erman), Maruschka Waldus, Danique Kerkdijk, Siri Worm; Sherida Spitse, Marthe Munsterman (79. Lenie Onzia), Renate Jansen; Jill Roord; Ellen Jansen, Lineth Beerensteyn (86. Sabrine Ellouzi)
Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen