Terug naar resultaten
AFC Ajax 1 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 31 maart 2017 19:30u
  • Johan Cruijf Arena

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond het reguliere deel van de Eredivisie Vrouwen afgesloten met een nipte nederlaag. Ajax was met 1-0 te sterk. 

Twee voorzetten vanaf de linkervleugel leverden Ajax al vroeg in het duel twee kansen op. Marjolijn van den Bighelaar en Ana Maria Romero Moreno kwamen net een teenlengte tekort om de bal achter doelvrouwe Jennifer Vreugdenhil te prikken. Daartegenover stond een mogeliijkheid van ADO Den Haag Vrouwen, dat via de counter probeerde toe te slaan. Lindsey Keizerweerd wilde een dribbel vanaf links vervolgen met een schot met rechts. Helaas werd de doelkans geblokt.

Nadat Ajax in de beginfase de betere kansen kreeg, begon de formatie van trainer Arend Regeer halverwege de eerste helft steeds meer druk te zetten. Na ruim een half uur kwam een scherp afgemeten vrije trap van Jessie van Leeuwen bij de tweede paal terecht voor de voeten van Nadine Noordam. Laatstgenoemde kon de bal net niet binnentikken. Jammer, helemaal omdat Ajax kort daarna de 1-0 maakte. Marlous Pieete scoorde uit de kluts. 

Op slag van rust kwam ADO Den Haag Vrouwen goed weg toen Van den Bighelaar de bal op de lat werkte. Diezelfde Van den Bighelaar had ook kort na de doelwissel haar vizier niet op scher staan toen Vreugdenhil eveneens niet te passeren bleek. Na die kans volgde een fase waarin ADO Den Haag Vrouwen hard werkte om alsnog een goed resultaat uit het vuur te slepen. Veel mogelijkheden waren er in de tweede helft echter niet te zien. De rust- betrof zodoende ook de eindstand.

In de eerste 21 speelrondes lukte het ADO Den Haag Vrouwen om 39 punten te verkrijgen, vijftien punten minder dan koploper Ajax. Omdat de punten in de play-offs worden gehalveerd, maken de groengelen nog altijd aanspraak op de Nederlandse titel. Ook FC Twente en PSV zitten in de kampioenspoule, die op vrijdag 21 april (19:30 uur) van start gaat. ADO Den Haag Vrouwen ontvangt dan Ajax.

Karakteristiek:

Ajax - ADO Den Haag Vrouwen 1-0 (1-0)
Scoreverloop: 37. Marlous Pieete 1-0
Scheidsrechter: Rob Souwen
Aantal toeschouwers: 398

Opstellingen:
Ajax: Elixabete Sarasola Nieto, Anouk Hoogendijk, Lauren Delleman, Inessa Kaagman, Davina Philtjens, Lois Oudemast, Desiree van Lunteren (80. Betsy Hassett), Kelly Zeeman, Marlous Pieete, Marjolijn van den Bighelaar (89. Chantal de Ridder) , Ana Maria Romero Moreno (85. Merel van Dongen)

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Nikki Ridder (56. Yvette van der Veen), Helene Heemskerk, Jessie van Leeuwen (78. Annouk Boshuizen), Priscilla Mesker, Nadine Noordam, Michelle Vrieling, Victoria Pelova, Lindsey Keizerweerd, Carmen Simonis (68. Vesna Veltrop), Nance van der Meer

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen