Terug naar resultaten
ADO Den Haag 1 - 7 SC Telstar
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 17 maart 2017 19:30u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond een vervelende competitienederlaag geleden. Op eigen veld beleefden de groengelen een offday. Bovendien toonde Telstar zich zeer effectief: 1-7.

Na een behoudend eerste kwartier was het Telstar dat de score opende. Ondanks dat de bal aan de rechterzijde van het doel over de lijn leek te zijn geweest, mocht de club uit Velsen-Zuid haar weg naar het Haagse doel vervolgen. Na een fraaie combinatie op de rechterflank eindigde de bal in de doelmond, waar Babiche Roof er als de kippen bij was om van dichtbij doel te treffen: 0-1. De frustratie was hoorbaar onder de supporters die naar het Kyocera Stadion waren gekomen.

 

Halverwege de eerste helft wisselde Telstar de grieperige Anna Ursem voor Amber Wuring. Kort daarvoor was ADO Den Haag Vrouwen gevaarlijk geworden middels een afstandsschot van Nadine Noordam. Doelvrouw Nicolle Martens stond echter op de juiste plaats en keerde de gewaagde inzet. Een klein kwartier voor rust kreeg de formatie uit de Residentie een nieuwe domper te verwerken. Katja Snoeijs kreeg de bal mee op het middenrif, omspeelde keepster Isa Pothof en knalde raak: 0-2.

Gelukkig liet de aansluitingstreffer van ADO Den Haag Vrouwen niet lang op zich wachten. Vijf minuten voor de doelwissel toonde Rijsdijk zich van haar productiefste kant door te profiteren van een verkeerde terugspeelbal vanuit het middenveld. Rijsdijk behield het overzicht, omspeelde Martens op sluwe wijze en rondde feilloos af: 1-2. Een hoopgevende goal in aanloop naar de tweede helft.

Toch kreeg de ploeg van trainer Arend Regeer in de tweede helft wederom de deksel op de neus. Snoeijs hield de bal knap in haar bezit, dribbelde op links de zestien binnen, tikte de bal rechts langs Pothof in de benedenhoek en zette een ‘Cristiano Ronaldo-viering’ in: 1-3. Helaas zette het scoreverloop in het voordeel van Telstar zich daarna in rap tempo voort. In de 53ste minuut tilde Linda Bakker de tussenstand op naar 1-4 en deed dat eveneens van dichtbij het Haagse doel.

In de daaropvolgende minuten ging het van kwaad tot erger. Door een technische fout in de achterhoede van de ooievaars kon Snoeijs in de 56ste minuut een hattrick completeren. De vierde treffer van de nummer 9 van de bezoekers volgde nog geen tien minuten later. Met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied eindigde de bal, via de handen van Pothof, in de rechterhoek: 1-6. Bij ADO Den Haag Vrouwen lukte weinig, en dat in een seizoen waarin de resultaten louter positief waren.

Rijsdijk probeerde nog wel haar tweede te maken, maar door handelend optreden van Martens slaagde zij daar niet in. Vervolgens schoot zij de bal vanuit buitenspelpositie snoeihard in de kruising. Het slotakkoord kwam op naam van Roof, die de bal in de laatste vijf minuten snoeihard in de diagonale hoek prikte: 1-7. Het fluitsignaal van de arbiter betekende het einde van een teleurstellende avond.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – SC Telstar 1 - 7 (1 - 2)

Scoreverloop: 15. Babiche Roof 0-1, 38. Katja Snoeijs 0-2, 40. Pia Rijsdijk 1-2, 50. Katja Snoeijs 1-3, 53. Linda Bakker 4-1, 56. Katja Snoeijs 1-5, 63. Katja Snoeijs 1-6, 86. Babiche Roof 1-7

Gele kaart: 90+1. Michelle Vrieling

Scheidsrechter: M. R. G. Vink

Opstellingen:
ADO Den Haag Vrouwen: Isa Pothof; Nikki Ridder, Mijke Roelfsema (56. Michelle Vrieling), Hélène Heemskerk ©, Priscilla Mesker; Nadine Noordam, Vesna Veltrop, Victoria Pelova; Sharona Tieleman (63. Carmen Simonis), Pia Rijsdijk, Shanique Dessing

Telstar: Nicolle Martens; Jasmijn Duppen, Anna Ursem (25. Amber Wuring), Sharon Kok ©, Amy Visser; Jaimy Visser, Lotte Hopman, Babiche Roof; Sanne van der Velden (71. Anne-Fleur Duppen), Katja Snoeijs, Linda Bakker (85. Caroline Verleg)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen