Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 2 SC Heerenveen
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zaterdag 18 februari 2017 16:00u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag Vrouwen heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met SC Heerenveen. Tot tweemaal toe vochten de ooievaars zich knap terug van een achterstand; 2-2.


Voor de club van trainer Arend Regeer was de thuiswedstrijd tegen de Friezen een bijzondere. Het duel stond aanvankelijk voor afgelopen vrijdagavond op het programma, maar werd verplaatst naar de zaterdagmiddag zodat de NOS vanavond rond de klok van 23:30 uur een samenvatting van het treffen kan uitzenden.

Nadat beide ploegen aanvankelijk de kat uit de boom keken, werden de gasten plots gevaarlijk toen een steekbal van Ingrid Schuiten Kerstin Casparij bereikte. Gelukkig stond Jennifer Vreugdenhil goed op te letten en werd de inzet gepareerd. Aan de andere kant van het veld volgde een kans van Nadine Noordam. Victoria Pelova blonk uit met individuele acties op de linkervleugel.

Na ruim een half uur wist SC Heerenveen de ban te breken. Een vrije trap op het middenveld van Tiny Hoekstra werd door Jassina Blom in het Haagse doel gekopt: 0-1. Bij de pakken neerzitten deed de brigade uit de Residentie echter niet. Twee minuten na de openingstreffer stond het alweer gelijk. Vanaf de rand van het penaltygebied schoot Noordam de bal snoeihard in de rechterhoek: 1-1.

Pia Rijsdijk had een belangrijk aandeel in de gelijkmaker van ADO Den Haag en was in de slotfase van het eerste bedrijf bijna verantwoordelijk voor de 2-1 toen zij een vrije trap van Mijke Roelfsema op haar hoofd kreeg. Ook Pelova maakte aanstalten op een treffer, toen zij in duel met verdedigers van SC Heerenveen de weg naar het Friese doel inzette. Een onderschepping beëindigde de aanval.
Het elftal van coach Jan Schulting had eveneens voor rust op voorsprong kunnen komen. Laura Strik bediende Casparij, die in de zestien om haar as draaide en haar schot vervolgens door de Haagse achterlinie geblokt zag worden. Maar na de doelwissel toonden de bezoekers zich wel productief. Een diepe steekbal van Blom werd door Simone Kets over de grond in de linkerhoek geschoven: 1-2.

ADO Den Haag liet zich niet uit het veld slaan. Wat volgde waren een aantal kansen op rij. Zo schampte Keizerweerd een voorzet net naast het doel, waarbij Rijsdijk als bliksemafleider diende. Meermaals werd de bal in het vijandelijke strafschopgebied gepompt, wat resulteerde in vrije trappen en schotpogingen vanuit de tweede lijn. Het was wachten op de gelijkmaker in Den Haag.

Halverwege de tweede helft kreeg het hoogtepunt van de middag gestalte. Keizerweerd brak door op links, hield de bal kort aan de voet, omspeelde meerdere verdedigers van SC Heerenveen, dribbelde het penaltygebied binnen en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek keihard en diagonaal binnen: 2-2. Een werelddoelpunt, die vanavond zeker het (opnieuw) bekijken waard is bij de publieke omroep.

In de slotfase probeerden de groengelen de krachtmeting alsnog naar zich toe te trekken. Bijna werd het 3-2, maar een vrije trap van Roelfsema spatte uiteen op de lat. Matchwinner Keizerweerd kreeg ook nog wat mogelijkheden om het duel in Haags voordeel te beslissen. Tevergeefs, het bleef 2-2.
Karakteristiek:
ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen 2 - 2 (1 - 1)

Scoreverloop: 33. Jassina Blom 0-1, 35. Nadine Noordam 1-1, 57. Simone Kets 1-2, 69. Lindsey Keizerweerd 2-2

Gele kaart: 35. Ingrid Schuiten, 45+1. Lieke Huls

Scheidsrechter: R.M.C. Duindam

Aantal toeschouwers: 445

Opstellingen: 
ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Sabine Kuilenburg (62. Nance van der Meer), Mijke Roelfsema; Nadine Noordam, Michelle Vrieling (85. Vesna Veltrop), Victoria Pelova (81. Marthe van Erk); Lindsey Keizerweerd, Pia Rijsdijk, Sharona Tieleman

SC Heerenveen: Roxanne Barker; Tiny Hoekstra, Elise Meijerink, Fleur Kokhuis, Lieke Huls; Ingrid Schuiten ©, Kerstin Casparij, Laura Strik; Nathalie van den Heuvel, Jassina Blom, Simone Kets
Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen