Terug naar resultaten
ADO Den Haag 1 - 0 PSV
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 10 februari 2017 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft zich vrijdagavond verzekerd van deelname aan de play-offs voor de titel van de Eredivisie Vrouwen. Een vroeg doelpunt velde het vonnis over PSV: 1-0.

ADO Den Haag Vrouwen had weinig tijd nodig om een verandering op het scorebord aan te brengen. Vier minuten stonden er op de teller toen Pia Rijsdijk Nadine Noordam op rechts in stelling bracht. Laatstgenoemde dribbelde het strafschopgebied binnen en schoot de bal snoeihard in de rechterkruising: 1-0. Diezelfde Rijsdijk bediende daarna ook Sharona Tieleman. Haar schot richting de verre bovenhoek trof, door een uiterste krachtsinspanning van Angela Chist, helaas geen doel.
Wat volgde was een fase waarin PSV met vrouw en macht probeerde om een gelijkmaker te produceren. Een voorzet van Nadia Coolen richting de doelmond belandde voor de voeten van Yvonne van Schijndel, die door de druk van de Haagse verdediging niet kon scoren. Even later wist Mijke Roelfsema met een fraaie tackle te voorkomen dat Vanity Lewerissa alleen op het doel kon afstormen en verdween een afzwaaier van Sisca Folkertsma over het doel van Jennifer Vreugdenhil.

Na al het harde werk van de achterhoede van ADO Vrouwen werkte Myrthe Moorrees de doorgebroken Rijsdijk tegen de grond, een charge die met geel werd bestraft. De daaropvolgende vrije trap van Michelle Vrieling eindigde in de handen van Christ. In de periode tot aan de rust was het louter ADO Den Haag Vrouwen dat de lakens uitdeelde. Een schot van Rijsdijk werd geblokt en uit de rebound die volgde schoot Noordam de bal tegen wat leek de arm van een PSV-speelster aan.

Op slag van rust leek de club uit de Hofstad de marge te verdubbelen. Bij de tweede paal kopte Tieleman een voorzet van Victoria Pelova links in het doel. De arbitrage keurde de treffer echter af omdat de bal reeds over de achterlijn was geweest. Desondanks lieten de groengelen zich niet uit het veld slaan. In de tweede helft bleven zij druk zetten op het doel van PSV. Zo zorgde een voorzet van Lindsey Keizerweerd voor veel doelgevaar toen haar teamgenoten zich in de zestien hadden gemeld.

In de tweede helft kregen de bezoekers van het besneeuwde Kyocera Stadion een déjà vu, want opnieuw werd een doelpunt van de ploeg van trainer Arend Regeer afgekeurd. De bal leek deze keer echter niet over de achterlijn te zijn geweest. Een domper voor Pelova, die Rijsdijk wist te bedienen. Aan de andere kant van het veld kon PSV enkel gevaarlijk worden via afstandsschoten, onder meer uit harde vrije trappen van Kim Mourmans. Gelukkig keepte Vreugdenhil een sterke pot.

In het Haags Kwartiertje ontbrak het de thuisploeg aan het nodige fortuin. Zo voorkwam de buitenspelregel dat Rijsdijk en Pelova zich in scoringsrijke positie konden manoeuvreren. Bovendien stond de linkerpaal een doelpunt van Noordam in de weg. Desalniettemin werd de competitiewedstrijd over de streep getrokken. Deelname aan de play-offs is derhalve een feit. Een andere leuke bijkomstigheid is dat FC Twente op de ranglijst werd gepasseerd.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – PSV 1 - 0 (1 - 0)

Scoreverloop: 4. Nadine Noordam 1-0

Gele kaart: 33. Myrthe Moorrees

Scheidsrechter: J.J.W. Thoonen

Aantal toeschouwers: 1045

Opstellingen: ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Mijke Roelfsema, Priscilla Mesker; Nadine Noordam (88. Vesna Veltrop), Michelle Vrieling, Victoria Pelova; Lindsey Keizerweerd (84. Nance van der Meer), Pia Rijsdijk, Sharona Tieleman (67. Rosalyn van der Dussen)

PSV: Angela Christ ©; Lucie Akkerman, Myrthe Moorrees (46. Kirsten Koopmans), Aniek Nouwen, Maureen Sanders (59. Vanessa Susanna); Kim Mourmans; Yvonne van Schijndel, Pleun Raaijmakers; Sisca Folkertsma; Nadia Coolen (38. Mauri van de Wetering), Vanity Lewerissa

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen