Terug naar resultaten
ADO Den Haag 4 - 1 Achilles '29
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 28 oktober 2016 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft zich gerevancheerd voor de verliespartijen die in de voorbije twee competitiewedstrijden werden geleden. Achilles ’29 werd met gemak aan de kant gezet: 4-1.
Eerherstel. Dat is wat er vrijdagavond op het spel stond tegen Achilles ’29. Na nederlagen tegen koploper Ajax (0-2) en runner-up FC Twente (3-0) was het voor nummer drie ADO Den Haag Vrouwen zaak om de laagvlieger uit Groesbeek aan de zegekar te binden. Na een beginfase met weinig gevaar voor beide doelen was het Pia Rijsdijk die na 22 minuten op aangeven van Priscilla Mesker de eerste kans van de wedstrijd op haar naam zette. Renate Verhoeven, doelvrouw van de competitienieuweling, stond echter op de juiste plaats om een simpele intikker van de Haagse aanvoerster te voorkomen.

Lange tijd hadden beide ploegen er zichtbaar moeite mee om de bal in de ploeg te houden, maar op een geblokt schot van Bonita Theunissen na had de formatie van trainer Arend Regeer weinig te vrezen voor de Gelderlanders. Zelf wist de residentieclub op een gegeven moment wél de touwen te vinden. Een heerlijke steekbal van Michelle Vrieling stelde Victoria Pelova in staat om oog-in-oog met Verhoeven te komen. Pelova had zelfs nog twee aflegmogelijkheden, maar koos voor eigen succes: 1-0. Een terechte voorsprong. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de thuisclub immers steeds beter.

Wat volgde was een steekbal van Rijsdijk op Marthe van Erk. Helaas was Verhoeven net iets eerder bij de bal. Desondanks lukte het de thuisploeg alsnog om nog voor de doelwissel de marge te verdubbelen. Een corner van Mijke Roelfsema bereikte Rijsdijk, die bij de eerste paal haar directe opponenten de baas was en de bal met haar hoofd de juiste richting meegaf om de 2-0 te maken. De groengelen verschaften zich daarmee wat lucht, al gaf Achilles ’29 zich nog niet gewonnen. Dat bleek wel toen Amber Mutsaers de bal van grote afstand snoeihard op de bovenkant van de lat schoot.
Wankelen deed de club uit de Hofstad vervolgens allerminst. Sterker nog, het bleef kansen creëren. Vlak na de doelwissel omspeelde Van Erk Verhoeven. Ze probeerde de bal in het doel te schuiven, Demi ter Maat kon ternauwernood redding brengen. Nog geen minuut later kreeg Van Erk echter alsnog haar gewenste treffer. Van dichtbij werkte zij een door Rijsdijk doorgekopte hoekschop van Roelfsema in het Achilles-doel: 3-0. En ADO Den Haag Vrouwen bleef doordrukken. Rijsdijk had op links de 4-0 op haar schoen, maar een wereldreflex van Verhoeven voorkwam een nog grotere tussenstand.

Tegen de verhouding in lukte het de bezoekers om de 3-1 te produceren. In de kluts wist Kika van Es een hoekschop tot doelpunt te promoveren, alweer de derde cornergoal van de avond. Maar ondanks de tegengoal kwam ADO Vrouwen niet meer in de problemen. Het wist zelfs nog de marge te vergroten. Nadat de in het veld gekomen Sharona Tieleman de bal op de lat had gekruld en Lindsey Keizerweerd en invalster Yvette van der Veen vrije kansen hadden gemist, scoorde Rijsdijk haar tweede van de avond. Uit een voorzet van Tieleman bepaalde zij de eindstand op 4-1.
Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen – Achilles ’29 4 - 1 (2 - 0)

Scoreverloop: 30. Victoria Pelova 1-0, 42. Pia Rijsdijk 2-0, 53. Marthe van Erk 3-0, 74. Kika van Es 3-1, 90. Pia Rijsdijk 4-1

Scheidsrechter: C.W. Bos

Aantal toeschouwers: 483

Opstellingen:

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Nikki Ridder (73. Carmen Simonis), Sabine Kuilenburg (85. Yvette van der Veen), Mijke Roelfsema, Priscilla Mesker; Michelle Vrieling, Vesna Veltrop, Victoria Pelova; Keizerweerd, Pia Rijsdijk ©, Marthe van Erk (68. Sharona Tieleman)

Achilles ’29: Renate Verhoeven; Nena Hopmans (46. Jody Schellekens), Kika van Es ©, Michelle van der Laan, Demi ter Maat; Amber Verspaget, Amber Mutsaers, Melanie Bross; Bonita Theunissen, Yvette Derks, Joy Kersten (81. Guusje Eijkmans)
Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen