Terug naar resultaten
ADO Den Haag 3 - 1 PSV
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 30 september 2016 19:30u
  • Cars Jeans Stadion

Er staat vooralsnog geen maat op ADO Den Haag Vrouwen. Ook in de vierde speelronde van de competitie bleef de groengele formatie ongeslagen. In het Kyocera Stadion werd PSV voor rust verslagen: 3-1.

Vier minuten duurde het voordat ADO Den Haag Vrouwen, dat ten opzichte van de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-1) van vorige week met twee wijzigingen in de basisformatie aantrad, een vrije trap kreeg rondom het strafschopgebied van PSV. Mijke Roelfsema nam plaats achter de bal, maar zag de inzet in de handen van de Eindhovense doelvrouw Angela Christ verdwijnen.

Niet veel later loste Nadine Noordam een schot vanaf de rand van de zestien. Christ kon de poging met een uiterste krachtsinspanning tot corner verwerken. Die hoekschop leverde gelukkig alsnog de openingstreffer op. Roelfsema legde de bal perfect op de kruin van Vesna Veltrop, die al koppend Sharona Tieleman in stelling bracht. Laatstgenoemde stond gepositioneerd in het vijfmetergebied en zorgde via de kluts voor de 1-0.Tien minuten na de openingstreffer verdubbelde de thuisploeg de marge. Victoria Pelova dribbelde vanaf de linkerflank naar binnen. Enigszins fortuinlijk kwam de bal daarna bij Noordam, die het penaltygebied kwam ingerend en de thuisploeg met een droge schuiver in de linkerhoek op 2-0 bracht. Een droomstart voor de club van trainer Arend Regeer, die vlak na de tweede treffer opnieuw twee keer gevaarlijk werd. Pia Rijsdijk schoot over en Tieleman knalde de bal hard in de korte hoek tegen Christ aan.

Aan de andere kant van het veld kwam het eerste wapenfeit van PSV in de 26ste minuut tot stand, maar Jennifer Vreugdenhil plukte het schot van Yvonne van Schijndel eenvoudig uit de bovenhoek. Op die kans na hadden de bezoekers bijzonder weinig in te brengen. ADO Vrouwen was heer en meester en toonde zich een waardige koploper. Al in de eerste helft werd het duel beslist. Pelova versierde een penalty. Yvette van der Veen nam haar verantwoordelijkheid en schoot de bal links in de benedenhoek: 3-0.
De PSV-speelsters oogden gefrustreerd, bleek uit het aantal overtredingen dat door de gasten werden gemaakt. Scheidsrechter Joost Bezemer zag niet dat Rijsdijk aan haar haren werd getrokken, maar beoordeelde wel tal van overtredingen die rondom het strafschopgebied van de nog puntloze hekkensluiter werden gemaakt. Kort na de theepauze werden er corners verdeeld over beide teams, zonder dat dat voor echt groot gevaar zorgde.

PSV leek na de tijdelijke onderbreking iets behoudender te spelen, waardoor het voor ADO Vrouwen moeilijker werd om in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Jammer, want daardoor nam het niveau van de wedstrijd af. Toch lukte het de groengelen om nog een paar keer door de defensieve linie van de roodwitten heen te denderen. Onder meer via Rijsdijk en de gedebuteerde basisklant Lindsey Keizerweerd, die ruim een kwartier voor tijd werd afgelost voor Nance van der Meer.

In het slotkwartier slaagde de brigade van coach Nebojsa Vuckovic er nog in om een eretreffer te produceren. Vanessa Susanna speelde zich knap vrij op de linkerflank. Al draaiend baande zij zich een weg langs de Haagse verdediging. Oog-in-oog met Vreugdenhil werd met een snoeihard schot de 3-1 op het scorebord geplaatst. Daar bleef het gelukkig bij. Zodoende kan ADO Den Haag Vrouwen met een goed gevoel toeleven naar de topper tegen Ajax.
Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen - PSV 3 - 1 (3 - 0)

Scoreverloop: 8. Sharona Tieleman 1-0, 18. Nadine Noordam 2-0, 38. Yvette van der Veen (strafschop) 3-0, 79. Vanessa Susanna 3-1

Scheidsrechter: Joost Bezemer

Aantal toeschouwers: 637

Opstellingen: 

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Helene Heemskerk (c), Mijke Roelfsema, Priscilla Mesker; Nadine Noordam, Vesna Veltrop (63. Michelle Vrieling), Victoria Pelova (86. Nikki Ridder); Lindsey Keizerweerd (76. Nance van der Meer), Pia Rijsdijk, Sharona Tieleman

PSV: Angela Christ; Lucie Akkerman, Aniek Nouwen, Kim Mourmans (33. Mauri van de Wetering), Maureen Sanders; Nadia Coolen (46. Sabine Becx), Pleun Raaymakers (85. Sisca Folkertsma), Myrthe Moorrees (c), Yvonne van Schijndel; Vanessa Susanna, Kirsten Koopmans
Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen