Terug naar resultaten
SC Heerenveen 0 - 3 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 01 april 2016 19:30u
  • Sportpark Skoatterwâld

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond voor de vierde keer op rij gezegevierd. Zonder zich overmatig in te spannen werd SC Heerenveen over de knie gelegd: 0-3.

Met dezelfde elf namen als in de uitwedstrijd tegen SC Telstar (0-3) van afgelopen vrijdag creëerden de groengelen al in de derde minuut een kans op bezoek bij SC Heerenveen. Via Kirsten Koopmans kwam de bal terecht bij Pia Rijsdijk, wiens grote mogelijkheid naast het Friese doel eindigde. Twee minuten later eindigde een afstandsschot van Priscilla Mesker over de lat van het doel van keepster Nienke Olthof. Een hoopgevend begin, ondanks dat de brilstand op het scorebord bleef staan.

Een klein kwartier na het startsignaal was het alsnog raak voor de formatie van Alex Scholte en Marcel Valk. Na een fraaie kapbeweging knalde Dominique Bruinenberg de bal vanaf een meter of zestien in de kruising: 0-1. Koopmans kreeg de assist op haar naam. De voorsprong was terecht, want ADO Vrouwen had het betere van het spel en grossierde in balbezit. SC Heerenveen kwam niet van haar eigen helft af. Doelvrouw Jennifer Vreugdenhil hoefde zich niet in te spannen in de eerste helft.

Zeven minuten na de break gooiden de Hagenaars het treffen reeds op slot. Olthof had een voorzet van Koopmans niet klemvast en betaalde daar een peperdure rekening voor: 0-2. Tegenvaller was niet veel later de enkelblessure van Lisanne Grimberg, die dermate ernstig was dat zij zich moest laten wisselen voor Marthe van Erk. Goed nieuws was dat Vreugdenhil zich daarna met een mooie redding in positief opzicht wist te onderscheiden, waardoor de aansluitingstreffer werd voorkomen.

Twintig minuten voor het einde werd het eerste balcontact van invalster Jessie van Leeuwen bijna gepromoveerd tot assist. Rijsdijk kwam immers slechts een teenlengte tekort om haar voorzet binnen te knikken. Acht minuten voor het einde rondde Van Leeuwen zelf af. Met links en vanaf ongeveer twintig meter schoot zij een vrije trap snoeihard via de binnenkant van de paal in het doel: 0-3! SC Heerenveen zou na 88 minuten nog één kans krijgen, maar de inzet ging net naast.

Nummer vier ADO Den Haag Vrouwen hervat de Eredivisie Vrouwen vrijdag 15 april (19:30 uur) met een thuiswedstrijd tegen koploper Ajax. Acht dagen later en een uur eerder ontvangen de groengelen sc Buitenveldert in de KNVB Beker. De toegang tot dit duel is gratis. Het treffen is de laatste horde richting de eindstrijd, die op zaterdag 28 mei eveneens in het Kyocera Stadion zal worden gespeeld.

Karakteristiek

SC Heerenveen – ADO Den Haag Vrouwen 0 - 3 (0 - 1)

Scoreverloop: 14. Dominique Bruinenberg 0-1, 52. Kirsten Koopmans 0-2, 82. Jessie van Leeuwen 0-3

Gele kaart: 85. Marthe van Erk

Scheidsrechter: Harry van Beek

Aantal toeschouwers: 150

Opstellingen: 

SC Heerenveen: Nienke Olthof; Dorien Zeinstra, Lysanne van der Wal, Charissa Burgwal ©, Lydia Borg; Nathalie van den Heuvel, Kerstin Casparij, Lianne de Vries; Maly Breed (68. Noa Pawirodimedjo), Marlies Slegter, Simone Kets

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Kim Dolstra, Priscilla Mesker; Dominique Bruinenberg, Lisanne Grimberg (62. Marthe van Erk), Michelle Vrieling; Nadine Noordam (69. Jessie van Leeuwen), Pia Rijsdijk (78. Mijke Roelfsema), Kirsten Koopmans

Auteur: Mitchel Pronk