Terug naar resultaten
ADO Den Haag 3 - 2 PEC Zwolle
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 26 februari 2016 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond een mooi resultaat behaald in de Eredivisie Vrouwen. Nadat eerder dit seizoen tot tweemaal toe werd gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle (1-1 en 5-5) lukte het de equipe uit de Residentie ditmaal wel om te winnen: 3-2. Smet op het treffen vormde de blessure van Nadine Noordam, die per brancard van het veld moest. 

Vanaf de eerste minuut was er maar één ploeg die de lakens uitdeelde en dat was ADO Den Haag Vrouwen. Direct nadat de aftrap was genomen stelde Kirsten Koopmans Lisanne Grimberg met een steekbal in staat om oog-in-oog met Nadja Olthuis de 1-0 op het scorebord te plaatsen, maar met meer geluk dan wijsheid maakte de doelvrouw de dot van een kans onschadelijk. De Haagse aanvalsdrang bleef echter niet beperkt tot die ene poging. Ook Koopmans en Pia Rijsdijk kregen uitgelezen mogelijkheden om de club van Alex Scholte en Marcel Valk op voorsprong te zetten.

In de tiende minuut namen de groengelen verdiend de leiding. Na een steekbal door de verdediging van Koopmans kwam Rijsdijk vrij voor het vijandelijke doel te staan, waarna het voor laatstgenoemde een koud kunstje was om de bal in het net te schieten: 1-0. Het tweede doelpunt liet daarna niet lang op zich wachten. Kort nadat Priscilla Mesker zelf in het zijnet had geschoten, was zij van onschatbare waarde met een slimme aflegpass op Grimberg. Laatstgenoemde kon zodoende optimaal profiteren van geblunder in de achterhoede van PEC Zwolle: 2-0.

Na de veelbelovende beginfase nam de thuisploeg gas terug. Dat kon want op een vrije trap van aanvoerster Judith Frijlink na werd PEC Zwolle nimmer gevaarlijk in de eerste helft. ADO Den Haag Vrouwen speelde wat behoudender, een speelstijl die het doortrok naar het tweede bedrijf. Na de rust kwam de eerste kans van formaat op naam van Maartje Looijen, die alleen op het doel kon aflopen maar Olthuis op haar weg vond. Vanuit de rebound bediende zij Koopmans, die de bal in een leeg doel schoot. Helaas stond de buitenspelregel een goal in de weg.

Wat volgde was een fase waarin de vrouwen uit Den Haag het wat zwaarder kregen. Een klein uur duurde het alvorens de aansluitingstreffer van PEC Zwolle tot stand kwam. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Frijlink snoeihard en diagonaal achter keepster Jennifer Vreugdenhil geschoten: 2-1. De club uit de Hofstad had echter snel haar antwoord klaar. Vijf minuten later maakte Looijen haar eerste Eredivisie Vrouwen-doelpunt: 3-1. Dit door vanaf de linkerflank uit een lastige hoek te scoren, nadat Olthuis onnodig ver uit haar doel was gekomen.

Elf minuten voor het eindsignaal werd het wederom onnodig spannend. Vreugdenhil had een voorzet vanaf links niet klemvast, waarna invalster Rebecca Doejaaren er als de kippen bij was om de bal van een meter afstand in een leeg doel te tikken: 3-2. De resterende minuten werden gekenmerkt door een evenwichtig spelbeeld. Beide ploegen kregen kansen, maar wisten deze niet te verzilveren. Derhalve ging de volle buit naar ADO Vrouwen, dat desondanks een wrang gevoel zal overhouden aan de wedstrijd. Dit vanwege de blessure van Noordam, die na een langdurige blessurebehandeling per brancard van het veld moest. De thuisploeg speelde het duel met tien vrouw uit.

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle 3 - 2 (2 - 0)

Scoreverloop: 10. Pia Rijsdijk 1-0, 18. Lisanne Grimberg 2-0, 57. Judith Frijlink 2-1, 61. Maartje Looijen 3-1, 79. Rebecca Doejaaren 3-2

Scheidsrechter: Harold van de Ketterij

Aantal toeschouwers: 461

Opstellingen: 

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Kim Dolstra, Priscilla Mesker; Dominique Bruinenberg, Lisanne Grimberg (61. Nadine Noordam), Michelle Vrieling; Kirsten Koopmans (61. Sharona Tieleman), Pia Rijsdijk (83. Marthe van Erk), Maartje Looijen

PEC Zwolle: Nadja Olthuis; Merlin Tiemens, Judith Frijlink ©, Kirsten Bakker, Marije van Dam; Sharon Bruinenberg (75. Rebecca Doejaarden), Tessa Klein Braskamp, Nurija van Schoonhoven; Yvette van Daelen (79. Joyce Mijnheer), Esmee de Graaf, Anouk van Vilsteren (75. Jorie Schepers)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen