SC Heerenveen 1 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 16 oktober 2015 19:30u
  • Sportpark Skoatterwâld
ADO Den Haag Vrouwen is er vrijdagavond helaas niet in geslaagd om haar eerste uitzege van het seizoen bij te schrijven. In een weinig hoogstaande wedstrijd op bezoek bij SC Heerenveen werd gelijkgespeeld: 1-1. De Friezinnen waren doeltreffend uit hun enige mogelijkheid.

In de eerste zes speelrondes van de Eredivisie Vrouwen behaalde ADO Den Haag één overwinning. Dat gebeurde op vrijdag 4 september, in de thuiswedstrijd tegen de tegenstander die vandaag werd bezocht. Sinds de 2-0 zege van SC Heerenveen lukte het de club van trainer Marcel Valk niet meer om te winnen. Ajax (0-0), PEC Zwolle (1-1) en SC Telstar (3-2) hielden de Hagenaars van de winst af.

Even leek het er vandaag op dat het dubbeltje de goede kant op zou vallen. ADO Den Haag, met de debuterende basisklant Mijke Roelfsema in de verdediging, werd in de eerste helft een paar keer gevaarlijk via Michelle Vrieling. De 20-jarige middenvelder loste in de achtste minuut een schot op het vijandelijke doel en creëerde halverwege de eerste helft wederom een hele grote mogelijkheid.

Op slag van rust werd de ban alsnog gebroken. Lineth Beerensteyn bediende Dominique Bruinenberg, die in de 44ste minuut keepster Lotte Wiekamp wist te verschalken: 0-1. Zodoende zat ADO Den Haag op rozen toen het richting de kleedkamer vertrok op sportpark Skoatterwâld, waar in aanloop naar het duel vanwege de hevige regenval werd uitgeweken naar een kunstgrasbijveld.

In de tweede helft promoveerde SC Heerenveen haar enige kans van formaat meteen tot doelpunt. Nathalie van den Heuvel toonde haar neusje voor de goal door vier minuten na de rust keepster Jennifer Vreugdenhil kansloos te laten: 1-1. ADO Den Haag kreeg nog wel een kans op een hernieuwde voorsprong. Echter schoot Beerensteyn de bal in het zijnet.

Scheidsrechter Marije Deuring floot het treffen voortijdig af. Dit omdat Vreugdenhil en een speelster van SC Heerenveen hard met elkaar in botsing waren gekomen en allebei lang bleven liggen. Ondanks de tomeloze inzet wisten de Hagenezen niet meer dan een gelijkspel in de wacht te slepen. De groengelen, die de competitie over twee weken hervatten tegen Ajax, kregen de meeste kansen in het weinig hoogstaande duel.