Terug naar resultaten
SC Telstar 3 - 2 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 09 oktober 2015 19:30u
  • Telstar Stadion

ADO Den Haag Vrouwen is er vrijdagavond in haar zesde competitieduel van de Eredivisie Vrouwen niet in geslaagd om de tweede zege van het seizoen bij te schrijven. SC Telstar won met 3-2.

Uit het feit dat ADO Den Haag Vrouwen tijdens de eerste vijf speelrondes van het nieuwe seizoen slechts vijf punten verzamelde, bleek dat de club zich tot op heden allerminst een geoliede machine heeft getoond. Kenmerkend was de puntendeling met PEC Zwolle (1-1) van twee weken geleden. Zonder overtuigend voor de dag te komen werden in eigen huis twee punten uit handen gegeven. De equipe van trainer Marcel Valk was er dan ook alles aan gelegen om zich te revancheren tegen SC Telstar.

ADO Den Haag Vrouwen begon sterk aan het duel in Velsen-Zuid. Nadine Noordam kreeg twee kansen, schoten die respectievelijk in de handen van Barbara Lorsheyd en over het doel verdwenen. Ook SC Telstar gaf echter direct haar visitekaartje af. Tot vreugde van keepster Jennifer Vreugdenhil eindigde de bal na een fraaie combinatie op de rechtervleugel over de uiterste hoek van haar doel. Zo golfde het spel op en neer in de beginfase van de wedstrijd, al toonde ADO Den Haag Vrouwen zich de betere partij.

De klok gaf elf minuten aan toen Lineth Beerensteyn een enorme mogelijkheid kreeg. De razendsnelle buitenspeelster sprintte de vijandelijke zestien in en had de bal voor het intikken, maar Lorsheyd bleef geduldig, wachtte lang en kon de gevaarlijk ogende kans uiteindelijk eenvoudig keren. Halverwege de eerste helft had Carli Luntz SC Telstar een dienst kunnen bewijzen, waar het niet dat zij de bal na een foutje van Hélène Heemskerk middels een zwak schot tegen de boarding schoot.

Desondanks kwam SC Telstar in de eerste helft aan de leiding. Nadat Vreugdenhil een afstandspoging van Chelly Drost klemvast had gepakt en een geplaatst schot van Linda Bakker over de linker bovenhoek verdween, krulde Babiche Roof een vrije trap in de onderste rechterhoek: 1-0. Na deze mokerslag wist ADO Den Haag Vrouwen de rug echter snel te rechten. Op aangeven van Beerensteyn tikte Pia Rijsdijk de bal met een sliding en van dichtbij tegen het achterste net van het doel van SC Telstar: 1-1.

Op slag van rust kreeg ADO Den Haag Vrouwen echter alsnog een enorme domper te verwerken. In de blessuretijd pikte Drost de bal op om SC Telstar vervolgens met een schot in de kruising op 2-1 te schieten. Een fikse tegenvaller voor de bezoekers, die nog wel zo goed aan het duel waren begonnen. In de beginfase van de tweede helft haalde SC Telstar opnieuw de trekker over. Kort na het debuut van Mijke Roelfsema bij ADO Den Haag Vrouwen tikte Luntz een voorzet vanaf rechts koeltjes binnen: 3-1.

De Hagenaars rechtten de rug en verzorgden halverwege de tweede helft de aansluitingstreffer. Een kleine twintig minuten voor het einde maakte Beerensteyn de 3-2, na een inschattingsfout aan de kant van de thuisclub. Een slotoffensief van de uitploeg, met onder andere een gekeerd schot van Dominique Bruinenberg, mocht niet baten. ADO Den Haag Vrouwen keerde met lege handen huiswaarts.

Karakteristiek
SC Telstar – ADO Den Haag Vrouwen 3 – 2 (2 – 1)

Scoreverloop: 37. Babiche Roof 1-0, 43. Pia Rijsdijk 1-1, 45+1. Chelly Drost 2-1, 52. Carli Luntz 3-1, 71. Lineth Beerensteyn 3-2

Gele kaart: 41. Myrusha Victoria (SC Telstar) 90+2. Suzanne Admiraal (SC Telstar)

Scheidsrechter: Shona Shukrula

Aantal toeschouwers: 400

Opstellingen:

SC Telstar: Barbara Lorsheyd; Myrusha Victoria (46. Jasmijn Duppen), Ilse van der Zanden, Aaike Verschoor ©, Amy Visser; Romy Scherpenzeel, Linda Bakker, Babiche Roof; Chelly Drost, Carli Luntz (83. Katja Snoeijs), Suzanne Admiraal

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen (70. Sharona Tieleman), Hélène Heemskerk ©, Jessie van Leeuwen (46. Mijke Roelfsema), Priscilla Mesker; Dominique Bruinenberg, Nadine Noordam, Michelle Vrieling; Lineth Beerensteyn, Dominique Vugts (60. Maartje Looijen), Pia Rijsdijk

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen