Terug naar resultaten
PEC Zwolle 1 - 9 ADO Den Haag
  • Beneleague
  • Vrijdag 27 februari 2015 19:30u
  • MAC³PARK stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft zich op sensationele wijze gerevancheerd voor de ruime nederlaag van afgelopen midweek. Op bezoek bij PEC Zwolle werden de toeschouwers vrijdag getrakteerd op een galavoorstelling. Lineth Beerensteyn en Renate Jansen schoten de laagvlieger aan flarden: 1-9!

Eerherstel. Dat was wat er voor ADO Den Haag Vrouwen op het spel stond tegen PEC Zwolle. De 1-6 nederlaag tegen Ajax, dat optimaal profiteerde van een vroege rode kaart van keepster Denise Koorevaar, werkte voor de ploeg van trainer Marcel Valk als een rode lap op een stier. Er werd alles aan gedaan om er het beste van te maken tegen De Blauwvingers, die halverwege de maand maart tevens de tegenstander van ADO Den Haag Vrouwen vormen in de kwartfinales van de KNVB Beker.
Op papier kon een overwinning van tevoren al worden ingecalculeerd, gezien het verschil op de ranglijst van de BeNe League. Het duurde ook niet lang alvorens ADO Den Haag Vrouwen aan de leiding kwam. Uit een uitstekende pass van Yvette van der Veen kopte Jansen uit de eerste kans van de wedstrijd al in de vierde minuut de 0-1 binnen. Vervolgens weigerden de ooievaars om terug te zakken. De druk op het doel van PEC Zwolle bleef bestaan, wat resulteerde in legio mogelijkheden.

Halverwege de eerste helft verdubbelde ADO Den Haag Vrouwen de tussenstand. Captain Paola van der Veen gaf een steekbal op Michelle Vrieling, die derhalve oog-in-oog kwam met keepster Nadja Olthuis en de bal op prachtige wijze in het doel kon schieten: 0-2. PEC Zwolle wist zich geen raad met de druk van ADO Den Haag Vrouwen. Het spel van de thuisploeg oogde steeds chaotischer. Veelzeggend was dat de enige kans van PEC Zwolle tot stand kwam na een fout van de bezoekers.

Wat volgde was een sensationeel slot van het eerste bedrijf, inclusief drie uittreffers. Nadat een omhaal van Franca van de Kuilen in schoonheid was gestorven, promoveerde Beerensteyn een mooie pass van Vrieling met een beheerst schot in de korte hoek tot een assist: 0-3. Diezelfde Beerensteyn was één minuut later de aangever op Van de Kuilen, die een voorzet eenvoudig in het doel kon tikken: 0-4. Tot slot schoot Jansen een zelf verkregen strafschop overtuigend binnen: 0-5.
Ook in de tweede helft was het prijsschieten geblazen. Nog geen tien minuten na de theepauze leverde een knal van Jansen een rebound op voor Beerensteyn, die met een schot vanuit de lucht een 0-6 tussenstand op het scorebord plaatste. Ondanks dat het treffen reeds lang en breed was beslist, weigerde ADO Den Haag Vrouwen de teugels te laten vieren. Goed combinatiespel zorgde er na 66 minuten voor dat Beerensteyn uit een voorzet van Jansen haar hattrick kon completeren: 0-7.

In de 74ste minuut, twee minuten nadat Maartje Looijen als invaller haar debuut had gemaakt voor ADO Den Haag Vrouwen, vloog een afstandsschot van Jansen schitterend in het doel van PEC Zwolle: 0-8. Enige smet op het duel was dat het PEC Zwolle nog wel lukte om tot scoren te komen. Keepster Jennifer Vreugdenhil was vier minuten voor het einde niet opgewassen tegen een afstandsschot van Joyce Mijnheer: 1-8. Helaas, de monsterscore ging zodoende niet gepaard met een clean sheet.
Het slotakkoord kwam op naam van Jansen, die vanuit een dieptepass van de in het veld gekomen Jessie van Leeuwen haar vierde doelpunt van de avond op het scorebord noteerde: 1-9. Al met al een schitterend resultaat voor een ploeg die drie dagen eerder nog een geweldige kater opliep. De vierde plaats van de BeNe League werd met verve verdedigd. ADO Den Haag Vrouwen toonde zich van haar oppermachtigste kant. Het was de verdienste van de uitploeg dat PEC Zwolle werd gedeclasseerd.

Karakteristiek

PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen 1 - 9 (0 - 5)

Scoreverloop: 4. Renate Jansen 0-1, 22. Michelle Vrieling 0-2, 42. Lineth Beerensteyn 0-3, 43. Franca van de Kuilen 0-4, 44. Renate Jansen (strafschop) 0-5, 56. Lineth Beerensteyn 0-6, 66. Lineth Beerensteyn 0-7, 74. Renate Jansen 0-8, 86. Joyce Mijnheer 1-8, 87. Renate Jansen 1-9

Scheidsrechter: Sjoukje de Jong

Aantal toeschouwers: 150

Opstelling

PEC Zwolle: Nadja Olthuis, Jolijn Heuvels, Mariska Kogelman © (46. Kyra Scheggetmann), Verena Jager, Jorie Schepers, Tessa Klein Braskamp, Joyce Mijnheer, Anouk van Vilsteren, Yvette van Daelen, Sharon Bruinenberg, Lesley te Winkel (79. Suzanne Giesen)

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Hélène Heemskerk, Paola van der Veen © (56. Marelle Worm), Yvette van der Veen, Nadia van Beerschoten, Lineth Beerensteyn (72. Maartje Looijen), Renate Jansen, Tessa Oudejans, Franca van de Kuilen, Michelle Vrieling, Sharona Tieleman (84. Jessie van Leeuwen)
Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Julian Lukassen