Terug naar resultaten
ADO Den Haag 1 - 6 AFC Ajax
  • Beneleague
  • Dinsdag 24 februari 2015 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft dinsdagavond een resultaat behaald dat het snel zal willen vergeten. Aartsrivaal Ajax kende geen genade met de formatie van trainer Marcel Valk: 1-6. Na een snel opgelopen rode kaart wist de thuisploeg de schade nog wel lange tijd te beperken, maar helaas kon niet worden voorkomen dat de bezoekers met een ruime zege terugkeerden naar Amsterdam.

Al vroeg in de wedstrijd kregen de Haagse vrouwen een tik van jewelste te verwerken. Keepster Denise Koorevaar ontving een rode kaart vanwege hands buiten haar strafschopgebied, wat inhield dat Isa Pothof haar debuut mocht maken. Helaas kreeg zij direct een enorme domper te verwerken. Voormalig ADO Den Haag-speelster Tessel Middag tikte de toegekende vrije trap, die werd genomen door Desiree van Lunteren, immers feilloos binnen: 0-1. Een slechtere start beleefde het dameselftal van ADO Den Haag, dat nog wel een kans kreeg via Nadia van Beerschoten, tot dusver nog niet.
ADO Den Haag Vrouwen weigerde de handdoek echter in de ring te gooien en vocht zich uitstekend terug middels Tessa Oudejans, die de bal in het doel van keepster Laura du Ry gleed na een snelle uitbraak van Lineth Beerensteyn: 1-1. Naarmate de wedstrijd vorderde golfde het speelbeeld op en neer. ADO Den Haag Vrouwen maakte ondanks de vrouw-minder-situatie een sterke indruk, al kreeg het wel wat kansen tegen. Maar Pothof toonde zich meerdere keren een sta-in-de-weg voor Ajax.

Op slag van de rust bracht Chantal de Ridder de Amsterdammers helaas alsnog op voorsprong: 1-2. Ze tikte een voorzet van Loïs Oudemast keurig in het Haagse doel. Eerder in de wedstrijd werd De Ridder ook al gevaarlijk, maar toen kon Sharona Tieleman ADO Den Haag Vrouwen nog redden. De tweede helft beloofde een lastige te worden, al toonde de thuisploeg direct na de theepauze wel aan dat het geloof bleef houden in een goede afloop. Renate Jansen kopte de bal door, waardoor er een kans ontstond voor Beerensteyn. ADO Den Haag Vrouwen treurde toen Du Ry redding bracht.
Nog geen tien minuten na de tijdelijke onderbreking noteerde Oudemast het derde doelpunt van Ajax: 1-3. Dit terwijl zij kort daarvoor nog Pothof op haar weg vond. In het restant van het competitieduel volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op. Vlak nadat Merel van Dongen, net als Middag een voormalig speelster van het vrouwenteam van ADO Den Haag, namens Ajax de paal had geraakt, toonde Anouk Hoogendijk zich doeltreffend nadat Pothof de bal had losgelaten: 1-4. Invalster Kelly Zeeman liet zich ook nog gelden namens Ajax: 1-5. Het doek was toen gevallen.
Ajax maakte van de gelegenheid gebruik om 'voetbalmoeder' Daphne Koster haar rentree te gunnen. De eindstand werd niet veel later bepaald door De Ridder, die de bal twee minuten voor het eindsignaal achter Pothof wist te tikken: 1-6. De tweede thuisnederlaag van het seizoen van ADO Den Haag Vrouwen werd zo na de snelle rode kaart op wrange wijze een feit. Een zeer teleurstellend resultaat na de verkregen 2-5 overwinning op Oude-Heverlee Leuven van afgelopen vrijdag.

Gelukkig kunnen de ooievaars zich komende vrijdag (19:30 uur) alweer revancheren. Dan wacht het uitduel met PEC Zwolle. Hopelijk lukt het de groengelen dan wel om het gat met de bovenste ploegen van de BeNe League, respectievelijk Standard Luik, Ajax en FC Twente, te verkleinen.

Karakteristiek 

ADO Den Haag Vrouwen – Ajax 1 – 6 (1 – 2)

Scoreverloop: 4. Tessel Middag 0-1, 16. Tessa Oudejans 1-1, 45. Chantal de Ridder 1-2, 54. Loïs Oudemast 1-3, 61. Anouk Hoogendijk 1-4, 77. Kelly Zeeman 1-5, 88. Chantal de Ridder 1-6

Scheidsrechter: F. M. Hoogendijk

Aantal toeschouwers: 1527

Rode kaart: 3. Denise Koorevaar (ADO Den Haag Vrouwen)

Opstelling

ADO Den Haag Vrouwen: Denise Koorevaar, Hélène Heemskerk, Paola van der Veen ©, Yvette van der Veen (64. Marelle Worm), Nadia van Beerschoten (73. Jessie van Leeuwen) , Lineth Beerensteyn, Renate Jansen, Tessa Oudejans, Franca van de Kuilen (4. Isa Pothof), Michelle Vrieling, Sharona Tieleman.

Ajax: Laura du Ry, Liza van der Most, Petra Hogewoning ©, Anouk Hoogendijk (76. Daphne Koster), Tessel Middag (72. Kelly Zeeman), Desiree van Lunteren (63. Alex Melin), Claudia van den Heiligenberg, Eshly Bakker, Loïs Oudemast, Chantal de Ridder, Merel van Dongen
Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Eric Verhoeven