Terug naar resultaten
ADO Den Haag 4 - 1 SC Heerenveen
  • Beneleague
  • Vrijdag 23 januari 2015 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft de eerste BeNe League-overwinning van 2015 te pakken. Thuis tegen SC Heerenveen werd vanaf de eerste tot de laatste minuut gedomineerd. De Friezen wisten Jennifer Vreugdenhil één keer te passeren, maar echt bang werd de ongeslagen thuisploeg daar niet van: 4-1.

ADO Den Haag en SC Heerenveen gingen vrijdagavond in het Kyocera Stadion op zoek naar hun eerste zege van 2015. Voor de ploeg van trainer Marcel Valk begon het nieuwe jaar immers met tegenspoed, Anderlecht bezorgde ADO Den Haag Vrouwen haar grootste nederlaag van het seizoen (4-1). SC Heerenveen kwam op bezoek bij Standard Luik (0-2) voor de zevende keer op rij niet aan winnen toe.

Er zijn van die ploegen die in de wedstrijd moeten groeien om uiteindelijk tot scoren te komen, maar daar behoort ADO Den Haag Vrouwen niet toe. Al in de tweede minuut was het raak. Na miscommunicatie in de verdediging van SC Heerenveen kwam Tessa Oudejans binnen het strafschopgebied aan de bal. Oog-in-oog met Nienke Olthof schoot de 23-jarige middenvelder de bal tegen de achterkant van het net: 1-0. Op wat speldenprikjes na had SC Heerenveen bijzonder weinig in de melk te brokkelen.

ADO Den Haag Vrouwen was de bovenliggende partij en halverwege de eerste helft betaalde het Haagse overwicht zich uit met de 2-0. Goaltjesdief Renate Jansen kreeg de bal in haar voeten gespeeld, nam de tijd om zich in scoringsrijke positie te manoeuvreren en schoot de bal heerlijk achter Olthof.

Het slotkwartier van de eerste helft bevatte louter kansen voor ADO Den Haag. Lineth Beerensteyn kwam in de één-op-één, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Wat volgde was een afstandsschot van Oudejans in de handen van Olthof. Op slag van rust zou de maker van de 1-0 zich echter revancheren door alsnog de 3-0 te maken. Toen de bal werd weggewerkt uit de doelmond legde Oudejans de bal heerlijk op haar pantoffel. Middels een prachtige streep vond ze de benedenhoek.

Ook in de tweede helft schoot ADO Den Haag Vrouwen uit de startblokken, alleen was het deze keer niet raak. Franca van de Kuilen omspeelde Olthof, maar schoot de bal vervolgens vanuit een lastige hoek in het zijnet. Helaas voor ADO Den Haag Vrouwen kwam SC Heerenveen daarna uit één van haar schaarse kansen op 3-1. Tiny Hoekstra stond helemaal vrij en wist de bal beheerst binnen te schieten. Bang van de verkleinde marge werd ADO Den Haag Vrouwen echter niet. De club uit de Residentie bleef kansen creëren, door middel van harde schoten van nabij het strafschopgebied en lobballen van grote afstand.

Langzaamaan bloedde het duel dood. SC Heerenveen probeerde aan te zetten, maar kon niet doordrukken. Ondertussen loerde ADO Den Haag Vrouwen op de counter. Het leek de marge van twee doelpunten verschil wel prima te vinden. Maar het treffen was nog niet voorbij, want het hoogtepunt van de avond moest nog volgen. Zes minuten voor het einde kreeg invaller Michelle Vrieling een geniale ingeving. Van grote afstand knalde zij de bal op fenomenale wijze achter Olthof: 4-1. Beerensteyn kon kort daarna de score optillen naar 5-1, maar miste toen zij vrij voor het doel stond.

Met een 4-1 tussenstand op het scorebord floot de scheidsrechter voor het einde. ADO Den Haag hervat de BeNe League komende vrijdag (19:30 uur) met een thuiswedstrijd tegen Standard Luik. Een wedstrijd die u moet bezoeken, want de eerstvolgende krachtmetingen volgen pas eind februari. Dan brengt de ploeg uit de Hofstad een bezoek aan Oud-Heverlee Leuven.

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen 4 - 1 (3 - 0)

Scoreverloop: 2. Tessa Oudejans 1-0, 22. Renate Jansen 2-0, 43. Tessa Oudejans 3-0, 54. Tiny Hoekstra 3-1, 84. Michelle Vrieling 4-1

Scheidsrechter: Rampersad, M. K.
Aantal toeschouwers: 275

Opstelling
ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Daphne in ’t Veld, Hélène Heemskerk, Paola van der Veen ©, Yvette van der Veen, Lineth Beerensteyn, Judith Frijlink (67. Nadia van Beerschoten), Renate Jansen, Tessa Oudejans (77. Michelle Vrieling), Franca van de Kuilen (81. Sharona Tieleman), Tula de Wit
SC Heerenveen: Nienke Olthof, Lucie Akkerman, Charissa Burgwal ©, Yvonne Ploeg, Sisca Folkertsma, Sylvia Smit, Lysanne van der Wal, Lydia Borg (80. Ingrid Schuiten), Tiny Hoekstra (65. Simone Kets), Michaela Johnsson (60. Carmen de Mare), Lianne de Vries
Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Julian Lukassen

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner