Terug naar resultaten
FC Twente 1 - 2 ADO Den Haag
  • Beneleague
  • Vrijdag 19 december 2014 19:30u
  • Fanny Blankers-Koen Stadion

ADO Den Haag Vrouwen is er vrijdagavond in geslaagd om haar ongeslagen serie in de BeNe League tot aan de winterstop vast te houden. Dankzij twee late doelpunten werd de topper tegen regerend BeNe League-kampioen FC Twente met 1-2 in Haags voordeel beslist. 

 DSC7069

Het eerste wapenfeit van het treffen was voor ADO Den Haag, waarbij FC Twente na een rommelige situatie voor het doel door het oog van de naald kroop. De kans van FC Twente die volgde dwong keepster Jennifer Vreugdenhil tot handelend optreden. De Tukkers gaven echter niet op en kregen in de vijftiende minuut loon naar werken. Nadat Vreugdenhil in eerste instantie een mooie redding had verricht, schoot Jill Roord vanuit de rebound terecht de 1-0 in het doel van de bezoekende ploeg.

Vlak voor de 1-0 had ADO Den Haag nog wel een vrije trap gekregen, maar keepster Sari van Veenendaal pareerde het dode spelmoment. Na 25 minuten spelen ontstond een kans voor Renate Jansen. Lineth Beerensteyn probeerde het ook, maar de bal werd weggewerkt. Vervolgens kreeg zowel FC Twente als ADO Den Haag een vrije trap. De inzet van de roodhemden eindigde naast het doel, terwijl onze mogelijkheid werd geblokkeerd.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam ADO Den Haag steeds sterker voor de dag en drong het FC Twente veelal terug op eigen helft. Een klein kwartier voor rust kopte Tessa Oudejans de bal net naast het doel van FC Twente. Aanvoerder Paola van der Veen schoot haar vrije trap ternauwernood over en Franca van de Kuilen kwam net een teenlengte tekort toen Jansen, die zelf loerde op haar honderdste officiële doelpunt in het shirt van ADO Den Haag, een steekpass op maat afleverde.

In het tweede bedrijf schoot ADO Den Haag sterk uit de startblokken. Vooral Beerensteyn kreeg het op haar heupen. Haar fraaie solo's dwongen Van Veenendaal tot een aantal uiterste krachtsinspanningen. Ondanks de opgelopen achterstand zat ADO Den Haag goed in de wedstrijd, bleek uit onder meer een goed afstandsschot van Tula de Wit. Over de complete tweede helft kreeg FC Twente wel wat mogelijkheden, maar het was ADO Den Haag dat de boventoon voerde.

Het resultaat werd in de staart van het duel behaald. Uit een voorzet vanaf de linkerflank legde Jansen de bal panklaar voor Beerensteyn, die beheerst afdrukte: 1-1. Ondanks dat er nog slechts vijf minuten te spelen waren, was duidelijk dat er nog meer in het vat zat voor ADO Den Haag. Een vrije trap van Paola van der Veen zorgde voor een rebound voor Oudejans, die de bal net over het doel lobde. Toch won ADO Den Haag alsnog de wedstrijd. Beerensteyn kreeg de bal, omspeelde een aantal tegenstanders, en schoot als klap op de vuurpijl in extase de bevrijdende 1-2 tegen het net.

Foto540-YCAIIGMG

Voor ADO Den Haag Vrouwen, dat uit de laatste vijf speelrondes dertien punten wist te behalen, is er een einde gekomen aan de eerste helft van het BeNe League-seizoen 2014/'15. De tweede helft van de huidige voetbaljaargang laat echter niet lang op zich wachten. Op vrijdag 16 januari (20:30 uur) wacht alweer de uitwedstrijd tegen Anderlecht. Exact een week later volgt om 19:30 uur de eerste thuiswedstrijd van 2015. De equipe van coach Marcel Valk, dat met 23 punten uit de eerste twaalf speelrondes het nieuwe kalenderjaar mag inluiden, neemt het dan op tegen SC Heerenveen.

Karakteristiek

FC Twente – Vrouwen ADO Den Haag 1 - 2 (1 - 0)

Scoreverloop: 15. Jill Roord 1-0, 85. Lineth Beerensteyn 1-1, 90+1. Lineth Beerensteyn 1-2.

Scheidsrechter: S. Shukrula

Gele kaarten: 45+1. Maud Roetgering (FC Twente), 70. Sylvia Nooij (ADO Den Haag)

Opstelling

FC Twente: Sari van Veenendaal ©, Maud Roetgering, Danique Kerkdijk, Siri Worm, Marthe Munsterman, Shanice van de Sanden, Veronica Napoli, Jill Roord, Ellen Jansen, Larissa Wigger, Yana Daniels

Vrouwen ADO Den Haag: Jennifer Vreugdenhil, Daphne in ’t Veld (23. Sylvia Nooij), Hélène Heemskerk (83. Michelle Vrieling), Paola van der Veen ©, Yvette van der Veen, Lineth Beerensteyn, Judith Frijlink, Renate Jansen, Tessa Oudejans, Franca van de Kuilen, Tula de Wit (66. Vesna Veltrop)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Julian Lukassen