ADO Den Haag 2 - 2 PSV
  • Beneleague
  • Vrijdag 17 oktober 2014 19:30u

De start was goed, het einde wat minder. ADO Den Haag Vrouwen zat ruim een uur op rozen tegen PSV/FC Eindhoven, maar mocht na negentig minuten voetbal van geluk spreken dat het een punt overhield aan een competitiewedstrijd waarin het op een 2-0 voorsprong was gekomen: 2-2.
ADO Den Haag oogde stabiel in de eerste helft. Het opende het duel met aanvallende intenties. Desondanks was het PSV/FC Eindhoven dat de eerste vermeldenswaardige kans kreeg. Danielle van de Donk ondernam een schot van afstand en versierde via de vingertoppen van Jennifer Vreugdenhil een hoekschop, maar alle corners die PSV/FC Eindhoven in de eerste helft kreeg bleven ongevaarlijk. De daaropvolgende Noord-Brabantse vrije trappen lieten ADO Den Haag eveneens niet vrezen.

Wat volgde was een schot voorlangs van Lisanne Vermeulen, die buitenspel leek te staan. Dat gebeurde vlak nadat Lineth Beerensteyn werd teruggefloten vanwege buitenspel toen zij vrije doortocht had naar keepster Angela Christ. Gelukkig hoefde ADO Den Haag niet lang te wachten alvorens het alsnog op voorsprong kwam. In de 31ste minuut kreeg Renate Jansen de bal in haar voeten gespeeld, waarna ze de bal met een uitgekiende lob over Christ in het doel werkte. De 1-0 betrof het honderdste officiële doelpunt van Jansen namens ADO Den Haag, een prachtige mijlpaal.

Na de verkregen voorsprong nam ADO Den Haag geen gas terug, want direct na de tijdelijke onderbreking werd de marge verdubbeld. De sterk spelende Kitty Susan kreeg de bal voor haar voeten, behield het overzicht en vond de linkerhoek: 2-0. De schrik zat er meteen goed in bij PSV/FC Eindhoven, al bleef het op zoek gaan naar het doel van de club uit de Residentie en kreeg het in een kort tijdsbestek twee kansen via Vermeulen. Maar haar eerste schot miste de precisie om de bovenhoek te vinden, terwijl haar tweede mogelijkheid werd afgefloten vanwege buitenspel.

PSV/FC Eindhoven weigerde echter op te geven en maakte na 68 minuten de aansluitingstreffer. Van de Donk kreeg de bal mee vanuit een steekbal, speelde haar directe tegenstander uit en verraste Vreugdenhil met een leep schot in de benedenhoek: 2-1. Zo werd het plots weer spannend, daar waar ADO Den Haag het aanvankelijk voor elkaar leek te hebben. En bij de 2-1 zou het helaas niet blijven. Vlak na de eerste tegenslag deed immers ook Jeslynn Kuijpers een duit in het zakje. Met een hard schot vanaf de rand van het strafschopgebied liet zij Vreugdenhil volkomen kansloos: 2-2.

Een klein kwartier voor tijd mocht ADO Den Haag van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam. Van de Donk zag haar kopbal via de onderkant van de lat terug in het veld stuiteren en ook een schot op de paal na een diagonale rush liet de Haagse aanhang bibberen van angst. ADO Den Haag kroop door het oog van de naald. Toch was er na afloop geen plaats voor euforie, want het nare gevoel na de uit handen gegeven 2-0 voorsprong voerde in het Haagse kamp de boventoon.

De Feiten
Vrouwen ADO Den Haag - PSV/FC Eindhoven 2 - 2 (1 - 0)
Scoreverloop: 31. Renate Jansen 1-0, 47. Kitty Susan 2-0, 68. Danielle van de Donk 2-1, 70. Jeslynn Kuijpers 2-2
Scheidsrechter: S. Shukrula