Terug naar resultaten
Club Brugge KV 2 - 1 ADO Den Haag
  • Beneleague
  • Vrijdag 10 oktober 2014 19:30u
  • Jan Breydel Stadion

ADO Den Haag Vrouwen is dinsdagavond zonder punten op zak huiswaarts gekeerd. De groengelen mochten het zichzelf aanrekenen dat op bezoek bij Club Brugge KV met 2-1 werd verloren. Zodoende is het voor ADO Den Haag nog altijd wachten op de eerste zege ooit op de Belgische opponent.
In het eerste half uur was ADO Den Haag slordig en leed het veel balverlies, waardoor er voor Club Brugge KV meerdere kansen ontstonden. Echter werd deze fase van Belgische dominantie zonder kleerscheuren doorstaan en lukte het de formatie van trainer Marcel Valk om een aantal goede mogelijkheden te creëren. Eén van deze kansen kwam op naam van Kitty Susan, die de bal helaas net niet tegen de touwen kreeg. Een schot van Lineth Beerensteyn eindigde vervolgens net naast het doel van Club Brugge KV en ook Tessa Oudejans zou nog gevaarlijk worden. Helaas leverden hun inzetten eveneens geen doelpunten op. Met de brilstand nog op het scorebord maakte scheidsrechter een einde aan de eerste helft.

De korte rustperiode kende geen positieve uitwerking voor ADO Den Haag, want in het eerste kwartier na de tijdelijke onderbreking stond het al 2-0 voor Club Brugge KV. In de 51ste minuut kwamen de Belgen aan de leiding toen ADO Den Haag stond te slapen bij een corner. Silke Demeyere profiteerde optimaal van de onoplettendheid aan Haagse zijde: 1-0. De margeverdubbeling van Nicky Van den Abbeele volgde welgeteld zeven minuten later. Dat terwijl ADO Den Haag in de 49ste minuut nog wel een uitgelezen mogelijkheid had gekregen om op voorsprong te komen. Een mooi schot van Renate Jansen belandde in de handen van Lynn Senaeve.

Een aansluitingstreffer kwam er nog wel in de vorm van een eigen doelpunt. In de 89ste minuut werkte Sharon Goemaere de bal in het verkeerde doel. Zodoende was er even wat hoop in de Haagse harten, maar het mocht niet baten. ADO Den Haag keerde uiteindelijk met een terechte 2-1 nederlaag terug naar de Hofstad, waar aanstaande vrijdag (19:30 uur) een thuiswedstrijd in de BeNe League op het programma staat. PSV/FC Eindhoven komt dan op bezoek. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, want beide ploegen bevinden zich in de subtop van de vrouwencompetitie.

De Feiten
Karakteristiek
Club Brugge KV - Vrouwen ADO Den Haag 2 - 1 (0 - 0)
Scoreverloop: 51. Silke Demeyere 1-0, 58. Nicky Van den Abbeele 2-0, 89. Sharon Goemaere (eigen doelpunt) 2-1
Scheidsrechter: Sharon Sluyts
Aantal toeschouwers: 100
Gele kaarten: 37. Silke Demeyere (Club Brugge KV), 69. Jassina Blom (Club Brugge KV)

Opstelling
Club Brugge KV: Jody Vangheluwe, Tine De Caigny, Heleen Jaques ©, Sophie Mannaert, Nicky Van den Abbeele, Silke Demeyere, Barbara Lezy (75. Sharon Goemaere), Bieke Vandenbussche, Yana Haesebroek (72. Jana Coryn), Lynn Senaeve, Jassina Blom (88. Kay Cuvelier)
Vrouwen ADO Den Haag: Jennifer Vreugdenhil, Daphne in ’t Veld, Hélène Heemskerk, Paola van der Veen ©, Yvette van der Veen, Lineth Beerensteyn (72. Franca van de Kuilen), Judith Frijlink (72. Vesna Veltrop), Renate Janssen, Tessa Oudejans, Tula de Wit (82. Sylvia Nooij), Kitty Susan

Door: Mitchel Pronk
Fotografie: VI-Images