ADO Den Haag 2 - 2 NEC
  • Oefenduel Onder 21
  • Zaterdag 11 juli 2020 10:30u
  • De Aftrap

ADO Den Haag Onder 21 speelde zaterdag zijn eerste wedstrijd van de oefencampagne in voorbereiding op het seizoen 2020/2021. De ploeg die ook dit seizoen getraind wordt door hoofdtrainer Virgilio Teixeira oefende in eigen huis tegen NEC. Na 3x 25 minuten stond er een 2-2 eindstand op het scorebord.

Vanwege de tropische temperaturen werd voorafgaand aan het oefenduel besloten om geen 90 minuten, maar drie keer 25 minuten te spelen. De temperatuur op De Aftrap liep immers op tot zo'n 34 graden Celcius. Daarnaast werden er de nodige drinkpauzes ingelast, zodat iedereen voldoende vocht kon bijtanken.

In de eerste helft was het spel van beide ploegen nog erg onwennig te noemen. De beste kans om op voorsprong te komen was in deze helft wel voor ADO Den Haag Onder 21. Aimane El Karicha zag zijn schot echter op de lat gaan. In de tweede vijfentwintig minuten was de eerste de beste mogelijkheid voor de bezoekers wel raak, na een counter vanaf de linkerkant: 0-1.

Na vele wisselingen aan beide kanten verdubbelde NEC in het begin van de derde helft, na een fout in de ADO Den Haag-verdediging, de marge: 0-2. Na dit tegendoelpunt had ADO Den Haag Onder 21 snel een antwoord in huis via wederom El Karicha. De gevaarlijkste man aan ADO Den Haag-kant was alert bij een afvallende bal en schoot de 1-2 binnen. In de slotfase van de wedstrijd zou het zelfs nog gelijk worden. Benjamin van Reemst zette een solo in op de achterlijn en kon vervolgens de Nijmeegse-doelman in de korte hoek verschalken en de eindstand op 2-2 bepalen.

Aanstaande dinsdag speelt ADO Den Haag Onder 21 de volgende oefenwedstrijd. Dan komt PEC Zwolle Onder 21 op bezoek.