Quick Boys 0 - 1 ADO Den Haag
  • Oefenduel Onder 21
  • Dinsdag 13 augustus 2019 20:00u
  • Sportpark Nieuw Zuid

Het tweede elftal van ADO Den Haag heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen Quick Boys met 1-2 gewonnen. Bilal Ould-Chikh en Yahya Boussakou waren trefzeker op Sportpark Nieuw Zuid, waar meerdere spelers hun comeback vierden.

Voor John Goossens, Dion Malone en Donny Gorter was het oefentreffen met de Katwijkse opponent een mooie gelegenheid om hun rentree te maken. Het trio zette in Katwijk de volgende stap in hun revalidatie. Ook de nieuwelingen Ould-Chikh en Michiel Kramer maakten gretig gebruik van de kans op het maken van minuten. Milan van Ewijk keerde ook terug, maar speelde de tweede helft.

Met een basiself waarin ook plaats was voor Mike Havekotte en Boussakou was ADO Den Haag iets sterker dan de tegenstander die afgelopen zomer promoveerde naar de Tweede Divisie. In de 22ste minuut werd het verschil ook zichtbaar op het scorebord. Ould-Chikh kreeg de bal op het middenveld, sneed van links naar binnen en plaatste de bal in de verre hoek: 1-0. De ploeg van trainer Virgilio Teixeira kreeg kansen op meer, maar Goossens, Boussakou en Amofa kregen de bal niet langs de Katwijkse doelman. Quick Boys, sinds dit seizoen onder leiding van Edwin Grünholz, probeerde te voetballen en creëerde ook een aantal mogelijkheden, die echter allemaal naast of over het doel gingen.

In de tweede helft scoorde Quick Boys wel. Na iets meer dan een kwartier liet Dennis Kaars vanaf 25 meter Havekotte kansloos met een bekeken knal. Nog binnen de minuut kwam ADO Den Haag weer op voorsprong. Een voorzet van Ould-Chikh vanaf rechts werd goed door Boussakou binnen gekopt: 2-1. Veel wissels in de tweede helft zorgden ervoor dat Quick Boys nog goede kansen kreeg op de gelijkmaker, maar Bert Steltenpool en Kaars faalden van dichtbij.