vv UNA 3 - 2 ADO Den Haag
  • Derde Divisie Zondag
  • Zondag 06 oktober 2019 14:30u
  • Sportpark Zeelst

Jong ADO Den Haag heeft zondagmiddag een wedstrijd met twee gezichten afgeleverd bij vv UNA. Na een op het oog comfortabele 0-2 ruststand ging de ploeg van Virgilio Teixeira alsnog met 3-2 onderuit. Een slotoffensief was de Haagse beloften te machtig het voormalige dorp Zeelst in Veldhoven.

Vlak nadat de Haagse hoofdmacht het eindsignaal hoorde klinken tegen Ajax, werd er afgetrapt op Sportpark Zeelst. Daar leverde Jong ADO Den Haag een zeer verdienstelijke eerste helft af. Daarin opende Yahya Boussakou na twintig minuten de scoren, door op aangeven van Lorenzo van Kleef met een schuiver te scoren. In de barre omstandigheden in Brabant had UNA vooral het balbezit, maar werd het op slag van rust ook nog 0-2. Hugo Botermans maakte knikte een voorzet vanaf elf meter diagonaal binnen. Een echte spitsengoal.

Jong ADO Den Haag zat dus op rozen tegen UNA, maar het ging toch mis in de tweede helft. Nadat de thuisploeg met een schitterende stiftbal de aansluitingstreffer maakte, moest Jong ADO Den Haag het onderspit delven. In de 81ste minuut viel de 2-2 uit een corner die bleef liggen en even later viel ook nog de beslissende 3-2. Een domper voor Jong ADO Den Haag, dat de wissel van Dehninio Muringen in de rust zichtbaar voelde.

Komende zaterdag speelt Jong ADO Den Haag voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd in het Cars Jeans Stadion. Quick komt dan langs voor een Haagse derby, die om 19.00 uur zal beginnen.