SV OSS'20 5 - 0 ADO Den Haag
  • Derde Divisie Zondag
  • Zondag 01 september 2019 14:30u
  • Sportpark De Rusheuvel

Jong ADO Den Haag heeft haar debuut in de Derde Divisie Zondag niet kunnen opluisteren met één of meer punten. De equipe van coach Virgilio Texeira moest ruimschoots haar meerdere erkennen in SV OSS ’20, dat met 5-0 wist te winnen. Vier van de goals werden in de slotfase gemaakt.

Het is voor ADO Den Haag een bewuste keuze om de Jong-ploeg dit seizoen in te laten stromen in de voetbalpiramide. In de Derde Divisie worden er meer wedstrijden gespeeld, is er meer sprake van ‘mannenvoetbal’ en kan je bovendien promoveren naar een nog hoger niveau. Teixeira en de zijnen voetbalden redelijk in de eerste 70 minuten van de eerste wedstrijd in deze competitie, maar werden daarna flink afgetroefd.

Het eerste kwartier van de wedstrijd op Sportpark De Rusheuvel was meteen een leuk kwartier. Hierin was de Haagse aanvoerder Niels van Wetten dicht bij de 0-1 met een mooie vrije trap, maar raakten beide ploegen ook de paal. Namens OSS ’20 trof Rob van Sonsbeek het houtwerk, bij ADO Den Haag tikte Jamal Amofa de bal tegen het aluminium.

Na achttien minuten spelen werd de ban wél gebroken. OSS ’20-uitblinker Bob van Lith draaide weg en schoot de bal vanaf de rand van de zestien met links achter doelman Youri Schoonderwaldt. Jong ADO Den Haag wilde de achterstand met verzorgd voetbal wegpoetsen, maar grote kansen bleven uit.

Teixeira voerde na rust een aantal wissels door, maar de schade kon ondanks pogingen van Quinzairo Boasman, Segun Owobowale en invaller Cain Seedorf niet gerepareerd worden. De schade werd zelfs nog veel groter, omdat OSS ’20 in tien minuten tijd vier keer scoorde. Terwijl het als een kaartenhuis in elkaar zakte bij Jong ADO Den Haag, scoorden Tom Pijnenburg en invallers Jos Peltzer (tweemaal) en Joep van der Velden.

Zo viel de eindstand onnodig hoog uit en kon een teleurstellend Derde Divisie-debuut niet voorkomen worden door Jong ADO Den Haag. Op zondag 8 september is het tweede duel van het seizoen, thuis (op De Aftrap) tegen OFC.

Karakteristieken

SV OSS ’20 – Jong ADO Den Haag   5-0 (1-0)

Scheidsrechter: Roy Witlox

Scoreverloop: 18. Van Lith 1-0, 79. Peltzer 2-0, 81. Pijnenburg 3-0, 85. Peltzer 4-0, 89. Van der Velden 5-0.

Opstelling SV OSS ’20: Van der Leest; Spierings, Van de Rande, Eltink, Engelen; Zonnenberg, Pijnenburg, Campman; Van Sonsbeek (58. Peltzer), De Groot (74. Waterink), Van Lith (78. Van der Velden).

Opstelling Jong ADO Den Haag: Schoonderwaldt; Boasman, Van den Ende, Amofa, Achahbar (81. Loshi); Reemst, Duijvestijn, Van Wetten; Owobowale, Botermans (60. Wennekers), Van Mil (60. Seedorf).

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Koen Jans