FC Lisse 3 - 1 ADO Den Haag
  • Oefenduel Onder 21
  • Zaterdag 04 augustus 2018 14:30u
  • Sportpark Ter Specke

Het tweede elftal van ADO Den Haag heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen FC Lisse verloren. De beloftenploeg kwam dankzij een doelpunt van Sam van Huffel (foto) op voorsprong, maar ging uiteindelijk met 3-1 ten onder op Sportpark Ter Specke.

ADO Den Haag 2 kende een voortvarende start tegen Lisse, dat komend seizoen in de Derde Divisie uitkomt. Van Huffel werkte een lage voorzet van Dehninio Muringen tegen de touwen in de 22ste minuut. Lang kon de ploeg van Virgilio Teixeira er echter niet van genieten, omdat een vrije trap van de thuisploeg na een half uur speeltijd in de rechterbovenhoek verdween. In de tweede helft maakten standaardsituaties het verschil voor Lisse. Tot twee keer toe, in de 47ste en de 51ste minuut, was de thuisploeg namelijk trefzeker uit een hoekschop. ADO Den Haag 2 kwam deze dubbele tik niet meer te boven in de warme omstandigheden in Lisse.

Komende donderdag speelt het tweede team van ADO Den Haag de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Om 20.00 uur wordt er dan afgetrapt bij VVSB in Noordwijkerhout. Vier dagen later, op maandag 12 augustus, opent de ploeg van Teixeira het seizoen met een uitwedstrijd tegen Helmond Sport (18.30 uur). Lees hier meer over de selectie en de competitie van de beloften.