ADO Den Haag 0 - 1 Antalyaspor
  • Oefenduel
  • Woensdag 25 juli 2018 18:00u
  • OVC '85, Sportlaan 1

Terwijl de eerste selectie woensdagavond met 3-2 van Athletic Bilbao won, speelde het tweede team van ADO Den Haag ook een oefenwedstrijd. De ploeg van Virgilio Teixeira deed het zeer verdienstelijk tegen Antalyaspor, maar ging door een late penalty wel met 0-1 onderuit.

ADO Den Haag 2 trapte op het terrein van OVC ’85 in Oosterbeek om 18.00 uur af tegen Antalyaspor en deed dat met onder anderen Nick Kuipers, Mats van Kins (foto) en Yahya Boussakou in de basisopstelling. In de eerste helft waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, al was het wel duidelijk dat de Turken iets meer ervaring hadden en daardoor wat volwassener speelden. Ze speelden ook met veel vaste namen in de basis. Het tempo van de wedstrijd lag niet al te hoog, wat waarschijnlijk ook wel wat te maken had met de hoge temperatuur.

In de tweede helft wisselde Teixeira door, zodat alle spelers speeltijd kregen. Ondanks de vele mutaties stevende het duel af op een doelpuntloos gelijkspel. Antalyaspor kreeg echter een penalty in de 81ste minuut, die werd verzilverd door Souleymane Doukara. Het werd daarom toch een 0-1 nederlaag voor ADO Den Haag 2. Toch kunnen de Haagse beloften trots zijn, omdat er zowel voetballend als fysiek genoeg dingen aan te wijzen zijn die hoop geven op een mooi seizoen.

ADO Den Haag 2 opent de reservecompetitie dit seizoen op maandag 13 augustus (18.30 uur) met een uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Lees hier meer over de selectie en het programma van de beloften.

Basisopstelling ADO Den Haag 2: Fikkert; Owusu, N. Kuipers, Rieder, Amofa; Reynolds, Van Kins, Reemst; Boussakou, Reijneveld, Van Mil.